Aleşii locali au dat undă verde | O nouă LINIE DE GARDĂ la Spitalul de Copii "Sf. Ioan"

Aleşii locali au dat undă verde | O nouă LINIE DE GARDĂ la Spitalul de Copii "Sf. Ioan"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aleşii locali au spus „da” înfiinţării unei linii de gardă în specialitatea pediatrie - neonatologie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Ioan” Galaţi, instituţie în care funcţionează, în acest moment, alte trei linii de gardă în următoarele specialităţi – pediatrie, chirurgie şi ortopedie pediatrică şi ATI.

Potrivit documentelor care au ajuns pe masa aleşilor, semnate de managerului spitalului, dr. Victoriţa Ştefănescu, noua linie de gardă va asigura continuitatea asistenţei medicale în compartimentele de Neonatologie Patologică, Terapie Acută şi Hemodializă, având în vedere complexitatea cazurilor internate aici. Totodată, managerul a precizat că există atât personal pentru funcţionarea noii linii de gardă, cât şi banii necesari cheltuielilor care se impun.

Ce-au spus medicii din Consiliul Local

În opinia dr. Gheorghe Bugeag, consilier ALDE, „fără îndoială trebuie ajutaţi cu această nouă linie de gardă, pentru că volumul de muncă acolo este îngrozitor. Numai trei linii de gardă nu pot satisface toată activitatea de patologie a nou-născutului. Dar ar fi fost mai bine specialitatea pediatrie – terapie intensivă”.

Replica a venit din parte dr. Nicuşor Ciumacenco, consilier PNL: „Terapie intensivă, la Spitalul de Copii există! Cred că linie de gardă pe neonatologie, pe Spitalul de copii, este binevenită. Ştiu un caz petrecut în preajma sărbătorilor, un copil născut cu icter la Spitalul Judeţean, trimis acasă după cinci zile, când a recidivat icterul, şi a ajuns la Spitalul de Copii. Fiind în primele 28 de zile, era, clar, caz de neonatologie. Eu cred că această secţie trebuie dezvoltată la Spitalul de Copii”.

Primarul Ionuţ Pucheanu a precizat că ideea înfiinţării acestei linii de gardă îi aparţine dr. Aurel Nechita. Activitatea noii linii de gardă va fi decontată prin Casa de Asigurări de Sănătate, de aceea era necesară decizia aleşilor. „Este de bun augur, sperăm ca, prin efortul nostru conjugat, să ajungem să dezvoltăm şi mai mult Spitalul de Copii”.

Citit 9281 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.