RECOMANDĂRILE medicilor pentru zilele geroase
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

RECOMANDĂRILE medicilor pentru zilele geroase
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În zilele cu temperaturi scăzute, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi să mănânce alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru ca extremităţile corpului să fie ferite de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea medicului. Sub nicio formă nu trebuie luate antibiotice fără recomandarea medicului. Cele mai multe dintre răcelile de sezon sunt provocate de virusuri, microbi asupra cărora antibioticele nu sunt eficiente.

Copiii şi vârstnicii, mai sensibili în faţa frigului

Specialiştii de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele apariţiei complicaţiilor medicale, mai ales în condiţii de temperaturi scăzute.

Tot în această perioadă geroasă, trebuie acordată o atenţie specială copiilor. Aceştia nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul maşinilor parcate sau să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii grave cu monoxid de carbon. "Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti să ia toate măsurile care se impun la nivelul unităţilor sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria şi interna un număr mai mare de pacienţi, pe perioada atenţionărilor meteo", se arată într-o atenţionare transmisă de Ministerul Sănătăţii.

Citit 3493 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.