Care este cea mai bună vârstă pentru a deveni mamă

Care este cea mai bună vârstă pentru a deveni mamă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud au stabilit, în urma unor teste, care este vârsta ideală pentru a deveni mamă, iar rezultatul a fost surprinzător.

Creşterea unui copil este o călătorie minunată în viaţa unei femei, care poate aduce fericire şi bucurie, dar care impune şi provocări sau griji, indiferent de vârstă. Astfel, se impune întrebarea: există momentul potrivit sau vârsta cea mai bună pentru a deveni mamă? Un studiu recent arată că a deveni mamă la vârsta de 35 de ani aduce o mulţime de beneficii, scrie „Bright Side“.

Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud au făcut mai multe teste asupra a 830 de femei aflate la menopauză. Participantele au fost testate cu privire la planificare, percepţie vizuală, memorie verbală, concentrare şi atenție. Experţii au descoperit că femeile care au avut primul copil după 24 de ani s-au descurcat mai bine la testele de acuitate mentală, la rezolvarea problemelor şi la abilităţile verbale, în comparaţie cu cele care au devenit mame între 15 şi 24 ani. Femeile care au devenit mame ultima oară după 35 de ani aveau memorie verbală foarte bună.

A decide când să faci un copil nu este un lucru simplu, iar sarcina, la orice vârstă, are avantajele şi dezavantajele ei. Cel mai important lucru este să îţi consulţi în prealabil medicul ca să poţi avea o sarcină uşoară şi sănătoasă.

Citit 2464 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2017 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.