Cum poţi depista şi trata alergia la soare

Cum poţi depista şi trata alergia la soare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sensibilitatea pielii datorată expunerii la soare se manifestă adesea după cel puţin o zi de expunere. Erupţia polimorfă la lumină, aşa este cunoscută în termeni medicali alergia la razele solare. Conform specialiştilor, aproximativ unul din cinci europeni se confruntă cu această afecţiune.

Afectate în mod special de această problemă sunt persoanele cu pielea deschisă la culoare. Această problemă apare an de an şi poate avea efecte destul de negative asupra pielii.

Efectele nocive ale razelor ultraviolete

Expunerea la razele ultraviolete este benefică pentru sănătatea pielii tale, însă există cazuri în care aceasta poate să facă mai mult rău decât bine. Unul dintre efectele secundare, în afară de alergia solară, este îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru a combate această problemă este necesar să foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară.

Poate crezi că nu ţi se poate întâmpla tocmai ţie să te confrunţi cu o astfel de alergie, însă ţine totuşi cont că este una dintre cele mai comune alergii ce apare imediat cu prima expunere mai prelungită la soare. Cum se manifestă alergia? Dacă observi anumite erupţii sub formă de băşici, imediat după ce te-ai expus la lumina solară, atunci apelează la un medic de specialitate în cel mai scurt timp.

Ca regulă generală, trebuie să reţii că orice modificare a tegumentului (pielii - n.r.) trebuie semnalată unui medic specialist. Nu aştepta să apară şi simptome precum frisoane, dureri de cap, greaţă sau chiar vărsături.

Rasa caucaziană (albă - n.r.) este cea mai expusă la această alergie. Dacă te ştii cu probleme de genul dermatitei, sau cu persoane din familie care s-au confruntat cu această afecţiune, atunci şansele ca să dezvolţi o alergie solară cresc.

Trebuie totuşi menţionat faptul că alergia la soare nu este acelaşi lucru cu arsura solară. Între acestea două există o diferenţă destul de mare. În momentul în care sistemul imunitar reacţionează la lumină, apare alergia solară, iar arsurile solare se produc atunci când cantitatea de raze ultraviolete depăşeşte nivelul pe care melanina îl poate suporta pentru a-ţi proteja pielea.

Prevenţia este cheia cea mai bună în acest caz. Informează-te, analizează-ţi aspectul pielii constant şi evită statul prelungit la soare.

Citit 4005 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2017 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.