Cât te costă tratamentele dentare în Galaţi

Cât te costă tratamentele dentare în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În jur de o treime dintre medicii dentişti din judeţul Galaţi oferă tratamente stomatologice gratuite sau la preţ redus, pe baza contractului pe care îl au încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. Problema este că fondurile decontate de stat abia dacă ajung pentru primele zile ale fiecărei luni, astfel încât cei mai mulţi dintre gălăţeni, chiar dacă sunt asiguraţi, plătesc integral tratamentele dentare.

Cum piaţa serviciilor de medicină dentară este una liberă, preţurile stabilite de fiecare cabinet de stomatologie sunt dictate de legea cererii şi a ofertei. Astfel, preţul aceleiaşi proceduri medicale, efectuată cu materiale identice, poate varia destul de mult, de la un cabinet la altul. Iată, mai jos, între ce limite variază preţurile pentru o serie de servicii medicale stomatologice, în cabinetele dentare din Galaţi.

Să luăm, spre exemplu, tratamentul cariei simple, fără intervenţie pe canal. Astfel, tratamentul unei carii şi plomba aferentă costă de la aproximativ 100 de lei şi poate depăşi valoarea de 150 de lei. Tratamentul afecţiunilor pulpare, cu anestezie, costă între 150 şi 200 de lei. Şi tratamentul gangrenei pulpare, procedură care implică mai multe vizite la stomatolog, îţi poate scoate din buzunar între 100 şi 200 de lei.

În cazul copiilor, deşi autorităţile se bat cu pumnul în piept că asigură servicii stomatologice gratuite, extracţia unui singur dinte temporar, cu anestezie, costă în jur de 50 de lei. Pentru extracţia unui dinte permanent, procedură însoţită de anestezie, pacientul trebuie să scoată din buzunar între 100 şi 150 de lei. Dacă vorbim despre un molar de minte însă, preţul poate ajunge chiar şi la 200 de lei.

Implanturile, cele mai costisitoare

În cazul unei proteze acrilice mobilizate pe arcadă, pacientul poate să plătească şi până la 1.500 de lei. Persoanele care vor să-şi înlocuiască dinţii lipsă trebuie să plătească între 170 de lei şi 250 de lei pentru fiecare dinte, în cazul în care aleg un material mai accesibil, şi chiar şi 1.000 de lei pentru fiecare dinte, dacă vorbim de materiale mai scumpe.

Preţurile cele mai mari sunt însă cele pentru implanturile dentare. În cazul unui implant dentar, preţurile pornesc de la 400-500 de euro şi pot ajunge până la 1.000 de euro, în funcţie de medicul ales, de calitatea materialului şi de firma care produce implantul.

Citit 17603 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iulie 2017 02:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.