Zeci de copii cu rujeolă, după ce părinţii au refuzat vaccinarea

Zeci de copii cu rujeolă, după ce părinţii au refuzat vaccinarea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Epidemia de rujeolă care afectează România este deja omniprezentă şi în judeţul Galaţi. Începând cu luna mai, 65 de cazuri au fost înregistrate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. De atunci, un copil a decedat deja din cauza bolii, în vreme ce mulţi alţii au ajuns cu simptome grave în spital. Între timp, o anchetă făcută de specialiştii DSP Galaţi a confirmat un lucru pe care mulţi îl bănuiau: în mai bine de jumătate dintre îmbolnăviri, copiii nu fuseseră vaccinaţi deoarece părinţii refuzaseră acest lucru.

Din cele 65 de cazuri de rujeolă înregistrate în judeţul Galaţi, 53 au fost deja confirmate în laborator. Nouă au fost clasificate ca probabile, două sunt în curs de investigare, iar unul a fost infirmat. "Din analiza făcută, rezultă că 21 de cazuri au fost neeligibile pentru vaccinare, cel mai probabil deoarece pacienţii depăşiseră vârsta de administrare a vaccinurilor. Alţi şapte copii erau vaccinaţi: şase cu o singură doză de vaccin, iar unul cu două doze. Cele mai multe cazuri, 37 la număr, sunt reprezentate însă de copii ai căror aparţinători (părinţi sau tutori - n.r.) au refuzat să-i vaccineze", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

În ciuda faptului că rujeola a făcut ravagii în România, în ultimele luni, autorităţile au reuşit să trimită vaccinurile către medicii de familie din ţară abia pe 12 iulie. Doar în judeţul Galaţi, spre exemplu, aproape 3.000 de copii sunt în continuare nevaccinaţi împotriva acestei boli extrem de contagioase. O parte dintre aceştia urmează să fie imunizaţi, după ce Ministerul Sănătăţii a trimis pentru judeţul nostru 5.700 de doze de vaccin.

România este dată drept exemplu negativ de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, din cauza proporţiilor pe care le-a căpătat epidemia de rujeolă din ţara noastră.

 

Citit 6846 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.