A fost confirmat primul caz de West Nile în Galaţi

A fost confirmat primul caz de West Nile în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un gălățean de 64 de ani, din Galaţi, a avut parte de o experienţă nu tocmai plăcută. Apicultor de meserie, bărbatul a fost diagnosticat cu meningo-encefalită cu virus West Nile. Este primul caz de anul acesta confirmat de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. „A fost confirmat primul caz de meningo-encefalită cu virusul West Nile la un bărbat din municipiul Galaţi. Momentan este internat în Spitalul de Boli Infecţioase”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Gălăţeanul, Petru Podoleanu, s-a dovedit a fi extrem de norocos, ajungând la timp la spital pentru a primi tratament de specialitate. „Sub tratament specific evoluţia pacientului a fost favorabilă. A fost o formă medie de boală, care, după cum am spus, a evoluat favorabil. Bărbatul este încă internat, cu simptomatologie în remisie şi, cel mai probabil, în câteva zile va fi externat”, ne-a explicat Mihaela Ganea, medic la Spitalul de Boli Infecţioase din galaţi.

După mai multe zile de spitalizare, Petru Podoleanu şi-a învăţat lecţia şi spune că de acum înainte va fi mult mai precaut atunci când va fi pe câmp cu stupii. „Eram la Griviţa cu stupii. I-am mutat de acolo, pe baltă, dar sigur la Griviţa m-au înţepat, deşi nu erau la fel de mulţi ţânţari ca în alte părţi. Sâmbătă m-au luat durerile de cap. Mi-am instalat stupii, după care m-am culcat. Duminică nu am mai rezistat decât până la prânz, apoi am plecat acasă, unde am chemat salvarea.

Am ajuns la spital şi domnul doctor mi-a făcut puncţie şi acum sunt bine. Cu siguranţă asta îmi va fi învăţătură de minte şi de acum, voi fi mai precaut. Aveam şi până acum soluţii şi lumânări împotriva ţânţarilor, dar am neglijat să le folosesc”, ne-a povestit Petru Podoleanu.

Medicii atrag atenţia asupra acestui virus, boala declanșată de el putând avea simptome de la cele mai simple, precum dureri de cap, cefalee, ameţeli şi vărsături, până la unele complexe şi se poate ajunge chiar şi la stare comatoasă. „Ca prevenire a infecţiei, toate persoanele ar trebui să se ferească de înţepăturile de ţânţari. Asta se poate face destul de simplu, prin instalarea la geamuri de plase, pentru a nu permite accesul insectelor în locuinţă, prin folosirea soluţiilor care îndepărtează sau ţin la distanţă insectele de piele în momentul în care persoanele respective vor să își petreacă o zi în aer liber”, a adăugat medicul Mihaela Ganea.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a atenționat, de două ori anul acesta, primăriile să facă dezinsecţii, dar acestea au fost „întrerupte datorită ploilor care au apărut între timp”, a explicat Liliana Iordăchescu.

Citit 10243 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.