MEDICII nu vor mai fi scutiţi de impozitul pe venit

MEDICII nu vor mai fi scutiţi de impozitul pe venit
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Guvernul a propus, la începutul lui august, scutirea medicilor de impozitul pe venit. Miercuri, cu doar câteva zile înainte de intrarea în vigoare a propunerii, guvernanţii s-au răzgândit. Astfel, modificările aduse Codului Fiscal nu mai pomenesc nimic despre această facilitate, care era prevăzută inclusiv în programul de guvernare al PSD.

Medicii au însă o consolare. Nu este singur măsură promisă care nu va fi aplicată. O soartă similară are şi scutirea de impozit pe veniturile din dividende, măsură care, de asemenea, nu mai apare în noua formă a Codului Fiscal.

Scutirea medicilor a fost propusă pe 8 august şi urma să intre în vigoare la 1 septembrie. În prezent, sunt scutite, conform articolului 60, persoanele fizice cu handicap grav permanent, persoanele care lucrează în domeniul IT şi cerctetătorii care lucrează pe partea aplicativă sau tehnologică.

Citit 3135 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 02:32

4 comentarii

 • postat de Emil Popa. medic epidemiolog
  Marți, 05 Septembrie 2017 21:10
  Nu toti medicii iau spaga si nu toti medicii ingrijesc bolnavi, mai sunt si cei care lucreaza in laboratoare scoli, camine de batrani etc.
  renuntati la a arunca si copilul odata cu apa din balie/
  1
  2
  Raportează
 • postat de PACIENT
  Marți, 05 Septembrie 2017 06:58
  Si asa medicii se imbogatesc ...din SPAGA primita de la pacienti, care este SCUTITA DE IMPOZITUL PE VENIT!
  Daca ar taia chitante pentru toate veniturile primite de la pacienti si s-ar impozita aceste sume, statul ar avea bani pentru reconstruirea sistemului de sanatate!
  Sa scrie cineva daca a primit macar o singura data chitanta pentru banii platiti unui medic pentru banii dati la medic, legal - formal sau informal??
  Asa ca nu-i mai plangeti pe medici - Ei au trait si se vor imbogati in continuare din banii fara IMPOZIT pe venit, pe care-i primesc zilnic de la pacienti!
  3
  3
  Raportează
 • postat de Jon
  Vineri, 01 Septembrie 2017 21:32
  Asa este normal....
  0
  11
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Vineri, 01 Septembrie 2017 09:30
  Eu zic ca e mai bine asa.... altfel .... sa scuteasca pe toata lumea de impozitul pe venit.
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.