Liceenii gălăţeni, informaţi despre prevenirea SIDA

Liceenii gălăţeni, informaţi despre prevenirea SIDA
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Asociaţia Semper Musica, filiala Tecuci, împreună cu Asociaţia Pacienţilor din Galaţi vor organiza, în perioada septembrie-octombrie 2017, mai multe sesiuni de informare cu privire la prevenirea HIV-SIDA. Sesiunile sunt adresate liceenilor gălăţeni şi vor fi completate de evenimente publice destinate conştientizării în ceea ce priveşte nivelul crescut de discriminare întâlnit de persoanele care trăiesc cu HIV în România.

Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectului "Să vorbim despre HIV!", proiect demarat de ambele asociaţii şi finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi. Astfel, potrivit organizatorilor, 1.200 de liceeni gălăţeni vor avea acces la sesiuni de informare şi workshop-uri pe tema discriminării întâlnite de persoanele care trăiesc cu HIV, iar cetăţenii oraşului vor intră în contact cu cinci evenimente publice diferite, în cadrul cărora vor fi abordate aceleaşi teme.

Sesiunile de informare adresate liceenilor sunt organizate în contextul în care, în 2016, conform Compartimentului pentru monitorizarea şi evaluarea infecţiei HIV/SIDA în România – Prof. Dr. M. Balş din Bucureşti, Galaţiul a fost al patrulea judeţ din ţară în privinţa numărului de noi infecţii cu HIV.

Cel mai discriminat grup din România

De asemenea, conform Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, în 2015, cel mai discriminat grup din România era reprezentat de persoanele care trăiau cu HIV. În aceste condiţii, în afară sesiunilor informative adresate liceenilor, evenimentele publice vor include: postarea unui sticker stradal de mari dimensiuni în Galaţi, legat de discriminarea persoanelor care trăiesc cu HIV, organizarea unui eveniment public de atragere a atenţiei tinerilor asupra lipsei semnelor şi simptomelor pentru infecţia cu HIV, organizarea unei expoziţii publice cu poveşti de viaţă ale persoanelor care trăiesc cu HIV şi altele.

În România, potrivit datelor oficiale, trăiesc peste 14.000 de persoane infectate cu HIV/SIDA. Aproape jumătate dintre aceşti bolnavi sunt tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani. "În 2016, cele mai frecvente metode de transmitere a virusului HIV au fost prin: relaţii sexuale între bărbaţi şi femei, consum de droguri injectabile, folosind aceeaşi seringă, relaţii homosexuale şi transmiterea de la mamă la bebeluş" a precizat Daniel Scoarţă, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor din Galaţi.

Citit 1295 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2017 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.