Minciuni toxice pe etichetele semipreparatelor din carne

Minciuni toxice pe etichetele semipreparatelor din carne
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Semipreparatele din carne care ajung pe masa românilor sunt adevărate bombe calorice, fiind îmbuibate cu grăsimi şi E-uri care nu sunt trecute pe etichete. O analiză recentă făcută după mai multe studii arată că românii, amatori de produse semipreparate, primesc altceva decât scrie pe etichetă.

Mai exact, consumatorii pun în farfurie mâncăruri cu mai multă grăsime, cu zahăr în exces, cu sare peste limitele acceptare şi cu E-uri care nu sunt trecute pe etichetă. Aproximativ 40 la sută din semipreparatele de la raft sunt într-o astfel de situaţie, atrag atenţia asociaţiile pentru protecţia consumatorilor. „Producătorii îşi permit să pună, ca într-o groapă de gunoi, tot felul de lucruri în aşa fel încât gustul să fie plăcut. În semipreparate nu e vorba doar de foarte mulţi aditivi, ci şi de foarte multă grăsime. Şi, cum consumatorul român nu are foarte multă vechime în semipreparate, producătorii le fac tocmai pentru a-l atrage. Altfel, nu s-ar cumpăra”, a explicat medicul Corina Zugravu, specialist în alimentaţie publică, potrivit „Adevărul”.
Produsele semipreparate, care ajung pe masa a patru din zece români, sunt şi dezechilibrate nutriţional. „E o problemă de siguranţă alimentară. Până la 40 la sută din produsele semipreparate din carne pe care le-am testat noi conţin altceva decât ce scrie pe etichetă. De exemplu, pe anumite produse scrie că au două, trei, patru, cinci E-uri. La analize, am găsit în produsul respectiv şi alte E-uri decât cele care sunt trecute pe etichetă. În acest mod, un consumator poate fi înşelat în momentul în care decide să cumpere un produs”, a explicat Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor - InfoCons.

Cum este păcălit cumpărătorul 

Potrivit specialiştilor în industria alimentară, a spune că „40 la sută din industria cărnii falsifică produsele semipreparate” este o exagerare. „Asta înseamnă că totul se falsifică. De fapt, e vorba de un dublu standard la aceste alimente. Ce am remarcat este că în ultima vreme există o conştientizare a cumpărătorului român, care a început să cumpere mai puţin şi mai de calitate”, au arătat specialiştii ANSVSA.

Consumul de semipreparate va creşte

Lipsa timpului liber va face ca românii să apeleze tot mai frecvent la alimente semipreparate. Concret, statisticile arată că vânzările de produse ambalate vor creşte cu 6 la sută anual, până în 2020. Obiceiul alimentar nu este unul sănătos, arată Corina Zugravu, care spune că preţul este un element esenţial după care trebuie să se ghideze cei care cumpără astfel de alimente.

Citit 3963 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2017 01:04

2 comentarii

 • postat de Radler
  Joi, 28 Septembrie 2017 06:39
  194.105.20.***
  Ati vrut democratie ..... mancati democratie .....generatiile nascute dupa anul 2000 cand ajung la varsta de 35- 40 de ani sunt pline de E-uri si de boli - miscare nimic (mai ales ca sportul e mort la noi).
  Clinicile de diabet si de nutritie fac averi in ultima vreme - nu mai spun de cea farmaceutica cu medicamente care te ajuta sa CURETI E-urile din corp .
  3
  15
  Raportează
 • postat de Treziti-va !
  Joi, 28 Septembrie 2017 02:59
  185.137.18.***
  Acesti nenorociti ne-au imbolnavit de cancer si de boli nemaiauzite in tara asta, ne otravesc zilnic, in mod legal, cu toate otravurile lor, vor sa ne distruga si pe noi, ca populatie, dupa ce au distrus tot ce exista de valoare in Romania.
  Au trecut la ultima etapa din planul lor ... otravurile din alimente !
  Vor sa faca loc pentru populatiile inlocuitoare dar noi nu avem ochi de vazut si urechi de auzit ...
  Unde s-a mai auzit, inainte de 1989, de copii de cativa ani, bolnavi de tot felul de cancere si de boli care mai de care mai infioratoare ?!!!
  Am ajuns intr-o tara cum este Romania ca, efectiv, sa nu mai avem ce sa mancam ...
  Orice produs, indiferent daca e scump sau ieftin, este plin de substante otravitoare !!!
  1
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.