Medicină tradiţională rusă, la Galaţi. Cum pot fi eliminate BOLILE cu mâna

Medicină tradiţională rusă, la Galaţi. Cum pot fi eliminate BOLILE cu mâna
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Chiropractica viscerală se practică încă din antichitate în Rusia, unde, se ştie, adesea oamenii erau nevoiţi să supravieţuiască în condiţii extreme. Chiropractica viscera­lă este o terapie manuală, care presupune masarea or­ganelor interne prin pre­sare uşoară şi deplasare, pentru normalizarea func­ţiilor organice şi redresarea stării de sănătate a în­tregului organism.

Acest gen de terapie alternativă pare să fie din ce în ce mai căutat în întreaga lume, pentru că, spre deosebire de medicamente, care tratează doar efectele bolilor, prin chiropractică  viscerală se elimină cauzele. Alt beneficiu este faptul că se pot trata în acelaşi timp mai  multe organe interne afectate, ştiindu-se faptul că funcţionarea ineficientă a unuia poate atrage îmbolnăvirea celorlalte. Prin urmare, neavând efecte adverse, aşa cum au medicamentele, chiropractica viscerală este utilă oricui, atât pacienţilor cât şi persoanelor sănătoase, care vor să  prevină îmbolnăvirile.

La Galaţi, sfaturi în domeniul chiropracticii viscerale am putut obţine de la Nicoleta Dimofte, terapeut care a învăţat tehnicile de la reputatul instructor Oleg Hazov, fostul vicepreşedintele al Asociaţiei Profesionale Ruse de Medicină Complementară şi Alternativă, actualmente preşedintele Asociaţiei Practicanţilor Terapiei Viscerale din Ru­sia, care a fost invitat în România pentru a preda aceste cursuri.

"De regulă, un organ bol­­nav are fibrele nervoase afectate, ceea ce dă naş­tere compresiei vasculare - nu există boală fără această tulburare. Din cauza stazei venoase şi lim­fatice, organele nu sunt eficient oxigenate, nici hră­nite cu nutrienţi, produsele de metabolism se elimină cu dificultate, microflora patogenă se dez­voltă şi duce la "otrăvirea" celulelor", explică terapeutul gălăţean.

Aceasta susţine  că, odată cu masarea organelor interne (ficat, stomac, pancreas, rinichi, intestine, ovare, trompe, uter, prostată, vezica urinară), are loc şi relocarea lor, lucru foarte important pentru restabilirea echilibrului în funcţionare.

"Stomacul, de exemplu, este foarte inervat, e un ghem de nervi, care se poate strânge şi urca în abdomen din cauza excesului de suc gastric şi a faptului că mâncarea nu se eliberează la timp, motiv pentru care apar gastritele şi ulcerele. Prin masaj, se relaxează stomacul şi muşchiul Pilor (ieşirea din stomac), iar mâncarea este evacuată. Se reglează cantitatea de suc gastric şi se obţine repoziţionarea stomacului. Acesta este prea sus în cazul persoanelor foarte slabe, sau prea jos, în cazul celor obeze sau care au suferit o intervenţie chirurgicală, inclusiv cezariană. În cazul unei digestii lente, din cauza bilei leneşe sau a problemelor pancreatice, tot prin masaj trebuie eliberată valva Vater, astfel încât bila să ajungă în intestin pentru a-l pune în mişcare, astfel rezolvându-se şi problemele cu constipaţia", mai spune Nicoleta Dimofte.

Chiropractica viscerală s-a dovedit de ajutor în majoritatea afecţiunilor digestive - tulburări de di­gestie: lipsa poftei de mâncare, gastrite, ulcere gastrice, colecistite şi colite, flatulenţă, blocaje ale sfincterelor; în sindromul colonului iritabil; în boa­la Crohn; în refacerea florei intestinale fiziologice, după consum îndelungat de antibiotice (dacă n-a fost extirpat apendicele); în pancreatite şi diabet; în afecţiuni hepatice - congestii hepatice, steatoză hepatică; în afecţiuni biliare - litiază biliară, bilă leneşă; în litiaza renală şi fenomene de congestie la nivelul rinichilor; în tulburări cardiace uşoare; în boli tiroidiene, în varice, în probleme ale vezicii urinare; în bronşite şi astm bronşic; în chisturi mamare şi mastite; în probleme ginecologice (de­reglări ale ciclului menstrual, vaginite, cistite, chis­turi ovariene, sterilitate); în transpiraţie excesivă; în insomnii; în constipaţie cronică, diaree şi hemo­roizi; în prolapsul organelor interne; în staze ve­noase la nivelul pelvisului; în probleme ale pros­tatei şi dereglări de dinamică sexuală la bărbaţi.

"Durata tratamentului este în funcţie de afecţiunea pe care o are bolnavul. Durerea poate fi ameliorată  şi  în 10 minute, dar îndepărtarea cauzelor care au produs afecţiunea, astfel  încât aceasta să nu recidiveze poate presupune tratamente zilnice, timp  de două  săptămâni, sau la două-trei zile, tot două săptămâni. În funcţie de diagnostic, stabilesc şi un regim personalizat şi îi învăţ cum să se hidrateze corect, astfel încât apa să se asimileze în organism", spune terapeutul.

Important. Accent pe tratarea cauzelor

Nicoleta Dimofte susţine că efectele cele mai bune se obţin prin prescripţii personalizate. "Un aspect important este conştientizarea cauzei emoţionale care a creat problema de sănătate. Trauma organelor interne poate să  fi apărut de multă vreme, pe fondul emoţiilor (frici, angoase, depresii, stres), iar efectele să fie vizibile mult mai târziu. Am avut cazuri de pacienţi care au început să plângă, nu pentru că masajul ar fi dureros. E semn că suferinţa a fost iniţial psihică", spune chiropracticianul gălăţean.

Nicoleta Dimofte susţine că, pe lângă masajul propriu-zis, tratamentul presupune şi consiliere, sfaturi despre cum să se hrănească, cum să se hidrateze şi cum să se odihnească corect, astfel încât vindecarea să fie completă şi de durată. "Hidratarea corectă e unul dintre aspectele importante. Nu forţez omul să bea doi litri de apă pe zi. Dacă rinichii lui nu pot duce, ar fi nociv. Apa trebuie consumată caldă, pe stomacul gol, dimineaţa, iar înainte de masă, cu 20 de minute. În timpul mesei, nu se bea deloc, abia după o oră-două poţi bea apă. E important să bei înainte de masă cu 20 de minute, pentru că senzaţia de foame poate fi dată de deshidratare. Astfel, poate fi oprit consumul excesiv de  alimente", precizează Nicoleta Dimofte.

Contraindicaţii în cazurile de stări acute

Folosită în Rusia de sute de ani, iar în ultima vreme cucerind teren în toate clinicile din lume specializate pe tratamente personalizate, chiropractica viscerală nu are reacţii adverse. De asemenea, deşi tratează o gamă foarte variată de boli, nu are prea multe contraindicaţii. "Chiropractica viscerală este strict interzisă persoanelor care suferă de hemofilie şi în toate cazurile de stări acute, care reprezintă urgenţe me­di­cale", ne lămureşte Nicoleta Dimofte.

Citit 18116 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2017 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.