Investitorii au creat sute de LOCURI DE MUNCĂ

Investitorii au creat sute de LOCURI DE MUNCĂ

Comună apropiată de oraş, oportunităţi pe măsură Remus Basalic
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Situată la doar zece kilometri de municipiul Galaţi şi la mai puţin de cinci kilometri de ArcelorMittal, comuna Smârdan a reuşit să atragă doi investitori importanţi, care au generat peste 200 de locuri de muncă în rândul localnicilor. Cei care nu lucrează în comună sunt angajaţi în Combinat sau la diverse firme din oraş. Astfel se explică şi numărul relativ mic de persoane care beneficiată de ajutor social.

Cel mai important angajator din comună este SC Derpan SRL, al cărei obiect de activitate este fabricarea de produse de panificaţie şi patiserie. În total, dincolo de taxele plătite la bugetul local la comunei, societatea a angajat şi 150 de localnici. "Şi în satul Mihail Kogălniceanu funcţionează o firmă de prelucrare cherestea, SC Rotud SRL, care are în jur de 80 de salariaţi din comună. Pe lângă cei doi angajatori mari, cărora li se adaugă Primăria, sunt şi în jur de 30 de magazine alimentare pe raza comunei", a explicat primarul Costică Stroea.

"Mă bucur să văd că în comună sunt mulţi tineri cu familii"

Oamenii cu care am vorbit la Smârdan sunt destul de mulţumiţi de drumul pe care pare că merge comuna, în ultimii ani. "Eu m-am născut aici şi am lucrat, până la pensionare, în Combinat. Mă bucur să văd că în comună sunt mulţi tineri cu familii, nu doar persoane de vârsta mea. Am rude în partea cealaltă a judeţului, aproape de Prut, şi când am fost la ele am aflat că multe case fuseseră părăsite. Cu construirea cartierului de vile, parcă şi comuna a renăscut", a spus Gheorghe Mitache, unul dintre localnici.

Pentru alţi locuitori din Smârdan, prezenţa unor angajatori importanţi în comună este un fapt benefic, însă spun că asta nu reduce prea mult fenomenul migraţiei către alte ţări. "Da, mulţi şi-au găsit aici de lucru şi preferă să lucreze şi să câştige un salariu mai mic, dar să locuiască alături de familie. Alţii însă, mai ales tinerii, nu prea sunt dispuşi să lucreze în condiţiile astea. De-aia avem încă mulţi consăteni care pleacă la muncă în afară. Unii dintre ei şi-au luat şi familiile acolo, iar alţii se întorc, stau o perioadă, şi pleacă iar. Asta e situaţia, dacă nici măcar în oraşul Galaţi nu-ţi prea poţi găsi de lucru", a fost de părere un localnic.

Citit 9942 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2018 18:08

1 comentariu

  • postat de romanulcelnaiv Miercuri, 07 Martie 2018 08:52 193.231.148.*** Link la comentariu
    0
    29

    Cat reprezinta 280 de angajati local din 5000 de locuitori cat estima Domnul Primar ca ar exista pe raza comunei Smârdan? Tinand cont ca exista un poligon militar de interes strategic ar fi trebuit ca zona sa fie expandata economic. Lipsa utilitatilor, lipsa canalizarii, lipsa drumurilor asfaltate fac ca alegerea de a locui sau de a investi in zona sa fie nula. Ne laudam cu lucruri minore, cu nerealizarile si cu impotenta decizionala a autoritatii locale. Lipseste viziunea, lipsesc echipele de performeri in dezvoltarea si atragerea fondurilor europene, lipseste bunavointa de a lasa ceva in urma trecerii prin timp a actualilor edili politici. Pacat, potentialul este urias. Este ca si cum am paste oi pentru vânzarea de branza deasupra unui filon de aur din strafunduri. Dam si noi ceva din gura in fata presei pentru a nu ramane de card fata de Tulucesti, Vanatori, Sendreni etc. Realitatea este ca Smârdan bate de mult timp pasul pe loc.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.