Stația de repompare Filești, în modernizare

Stația de repompare Filești, în modernizare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Stația de repompare Filești, care asigură alimentarea cu apă pentru jumătate din oraș de aproximativ 50 de ani, se află pentru prima dată în modernizare, anunţă Primăria Galați și Apă Canal. Lucrările se realizează grație uneia dintre cele mai mari investiții cu fonduri europene atrase în judeţ.

Potrivit unui comunicat de presă, Stația de repompare Filești a fost pusă în funcțiune în anul 1968, iar de atunci nu a beneficiat de modernizare. În prezent, sunt în derulare atât lucrări de construcții, cât și lucrări de instalații hidraulice. Rezervorul nr. 2 a fost deja finalizat și pus în funcțiune. Lucrările vizează în acest moment rezervorul nr. 1. De asemenea, a fost demarată deja cea mai importantă etapă, programată pentru anul 2022: înlocuirea conductelor de aspirație Dn1000mm şi Dn800mm ale celor şase noduri hidraulice și a armăturilor de mari dimensiuni, inclusiv a camerelor de vane aferente rezervoarelor de apă.

"Această etapă este o adevărată provocare, atât pentru constructor, cât mai ales pentru Apă Canal, operatorul reușind să asigure continuitatea alimentării cu apă a consumatorilor din zonele arondate pe tot parcursul derulării investiției, concomitent cu asigurarea frontului de lucru pentru constructor. Pentru anul 2023, anul finalizării reabilitării Stației de repompare Filești, vor mai rămâne de executat lucrări la conductele de refulare si armăturile aferente", transmite administraţia locală.

Valoarea investiției la acest obiectiv strategic pentru alimentarea cu apă a municipiului Galați este de aproximativ 15.000.000 de lei fără TVA. Lucrările sunt executate de asocierea Tancrad - Citadina 98.

Citit 1960 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.