„Puzzle” închis, în scopul reabilitării Spitalului din Tecuci

„Puzzle” închis, în scopul reabilitării Spitalului din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ședința de Guvern de joi, 10 februarie, a fost aprobat transferul managementului asistenței medicale de la Spitalul Municipal "Anton Cincu" de la Consiliul Local al Municipiului Tecuci la Consiliul Judeţean (CJ) Galați.

Această decizie le completează pe cele anterioare ale administrațiilor publice locale, scopul final fiind reabilitarea unității spitalicești din nordul județului. Proiectul de modernizare este în valoare de peste 30 de milioane de euro, fonduri europene, în contextul în care această unitate medicală deservește peste 100.000 de oameni din municipiul Tecuci și din localitățile apropiate. Spațiile medicale vechi ale spitalului nu au fost niciodată reabilitate în adevăratul sens al cuvântului. De menționat este și faptul că pavilionul central al spitalului a fost inaugurat în urmă cu peste 100 de ani și a constituit baza asistenței spitalicești din zonă.

În plus, conform președintelui CJ Galaţi, Costel Fotea: "La sfârșitul anului trecut, s-a reușit pentru această unitate medicală atragerea a nu mai puțin de 11,7 milioane de lei, bani europeni ce vor fi investiți pentru achiziționarea de aparatură medicală, inclusiv a unui computer tomograf".

Predarea - preluarea se va efectua pe bază de protocol, în termen de 30 de zile de la data publicării hotărârii de guvern în Monitorul Oficial.

Citit 2364 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Februarie 2022 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.