Comuna Suceveni s-a înfrățit cu Rogojenii din Moldova
Foto: A.G. Secară

Comuna Suceveni s-a înfrățit cu Rogojenii din Moldova
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De hramul Bisericii "Sfinții Împărați Constantin și Elena" din comuna Suceveni, care este oficial și ziua de sărbătoare a localității, primarii din Suceveni, județul Galați, și Rogojeni, raionul Șoldănești, Republica Moldova, primarii Marian Mitrofan și Alexei Burlacu (acesta din urmă ales pentru a patra oară în fruntea administrației locale) au semnat documentele care consfințesc înfrățirea celor două comune.

Au fost mai multe evenimente în weekend la Suceveni, printre cei implicați în activități fiind parlamentari, preoţi, cadre didactice și elevi de la Școala "Vasile Burlui", însuși academicianul prof. univ. dr. Vasile Burlui, angajații Primăriei, Gheorghe Căluian, coordonatorul Asociației "Respectul semenilor", membri ai unor formații artistice (deosebit de emoționant cântecul Simonei Ionela Solomon, fiică a satului, dedicat bunicii!) și, nu în ultimul rând, o grupare de scriitori din București, Iași, Salzburg și Galați, care au participat la partea finală a evenimentului, inaugurarea Casei de Cultură și a Bibliotecii, botezate cu aceste prilej "Ana Mâșlea", după numele poetei care a copilărit pe aceste meleaguri.

Au fost prezenți și au avut discursuri sau au citat din opera lirică a Anei Mâșlea președintele Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România, poetul Cassian Maria Spiridon, președintele Societății Scriitorilor "C. Negri", poetul Sterian Vicol, Daniela Gumann și Constantin Gumann (de la Societatea Scriitorilor Români din Austria), George Coca-Lob din București, umoristul și jurnalistul Pompiliu Comșa, Hadrian Secară (Filiala Galați - Brăila a USR), care a transmis și salutul doamnei manager a Bibliotecii Județene "V.A. Urechia", Corina-Emanuela Dobre, instituție care a fost reprezentată și de Sergiu Vlădescu. Prin grija domnului Vasile Burlui a fost lansată și o antologie din opera Anei Mâșlea, intitulată "Poeme", care a apărut la Editura "Cartea Românească Educațional".

Citit 6523 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2022 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.