Fermierii vor asigurări și pentru solarele pe structură de lemn

Fermierii vor asigurări și pentru solarele pe structură de lemn
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Una dintre nemulțumirile fermierilor gălățeni este că societățile de asigurări refuză să includă în sistemul lor de asigurări solarele pe structură de lemn.

"În Grecia, dacă ne ducem în Creta, de exemplu, care este cel mai mare bazin al lor de producție, jumătate din solare sunt pe structură pe lemn. E normal să construiești cu ceva pe care îl obții ieftin în comparație cu metalul și mai important decât atât, la care nu-ţi trebuie forță de muncă calificată pentru construcții. Noi, ca vânzători, recomandăm să se construiască solarul pe lemn. Refuzul vine, din păcate, din partea companiilor de asigurări", a arătat Marius Petrache, managerul Marcoser, firmă specializată în consultanți și furnizare de inputuri pentru agricultori.

Fermierii au amintit și faptul că, în trecut, solarele cu structură din lemn nu au beneficiat nici de finanțare din diversele fonduri de finanțare a agriculturii. Asta deși o structură din lemn rezistă până la 20 de ani, doar cu schimbarea acoperișului la 7-8 ani, iar o folie profesională pentru solare rezistă chiar și 8-9 ani.

La Matca, cel mai mare bazin legumicol din țară, majoritatea solarelor sunt pe structură de lemn.

 

Citit 11916 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2023 21:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.