Încep lucrările de apă și canalizare de la Matca

Încep lucrările de apă și canalizare de la Matca
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Prima zi de primăvară a coincis, în acest an, cu semnarea ordinului de începere a lucrărilor de apă și canalizare din comuna Matca. "Nici până astăzi, în Matca nu există o rețea de apă și canalizare. Iată de ce proiectul inițial al Apă Canal SA, cu finanțare prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare - n.r.) 2014-2020 a fost nevoie să fie suplimentat cu 75 de milioane de euro, din care 52 de milioane doar pentru această comună", a precizat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, în calitate de președinte al ADI Apă Canal, subliniind necesitatea acestei investiții.

Datele tehnice preliminare arată că deranjul mătcașilor va fi maxim, având în vedere că lucrările vor fi executate pe toate străzile din comună. Astfel, o asociere condusă de compania Arcif AG SRL are în sarcină proiectarea și realizarea a 106 kilometri de rețea de apă și 101 kilometri de canalizare, la care se adaugă peste 20 de stații de pompare, clorinare etc. Durata de execuție este de 32 de luni, cu cinci ani de garanție ulterioară pentru lucrări. Circa 4.500 de gospodării și aproximativ 12.000 de locuitori ai comunei vor beneficia de această investiție, menită să aducă importantul bazin legumicol din nordul țării în mileniul trei.

La rândul său, directorul general al Apă Canal SA, Aurel Condurache, a menționat că proiectul inițial al operatorului regional, de circa 180 de milioane de euro, este în calendarul asumat în tot județul, singurele probleme fiind cu compania Hidroconstrucția SA, firmă intrată în insolvență, ce ar înregistra unele întârzieri pe ruta DN 25.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că această investiție a fost cam pe ultima sută de metri, având în vedere că partea de proiectare este inclusă în POIM. Ulterior, finanțarea europeană va fi prelungită, până la finalizarea lucrărilor, în cadrul noului Program Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD) 2021-2027.

Citit 12761 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2023 22:05

1 comentariu

  • postat de Gargara
    Joi, 02 Martie 2023 13:19
    138.201.172.***
    Povesti de adormit fraierii marca Fotea , gargara multa ,firme de partid si rezultate putine.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.