Criza imobiliară a lovit şi la Bereşti-Meria
Foto: Căminul Cultural Balinteşti şi-a dat duhul. Altul nou, după ce se va încheia criza...

Criza imobiliară a lovit şi la Bereşti-Meria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

2012, pentru construirea de locuinţe - an prost. Doar trei autorizaţii eliberate, într-o comună cu zece sate. Şi acelea pentru extinderi. Cu alte cuvinte, nicio casă nouă. Se bate pasul pe loc. „Floarea” satelor, suflecată la mâneci, e în Italia şi Spania, la muncă. Se revine la Bereşti-Meria îndeosebi vara, când se consolidează şi se modernizează vechile case. La pereţi bătrâni, din vălătuci de lut frământat cu paie, uşi şi ferestre de termopan. Teama pentru ce va aduce ziua de mâine pluteşte în aer. Deasupra tuturor, un cer cu care nu te poţi înţelege - a ascuns ploile şi a restructurat organigrama cu sfinţi, trimiţându-i pe mulţi în România, să se aşeze la cozile de la Şomaj.

În aceste condiţii, la Bereşti-Meria, după cum ne-a precizat secretarul comunei, Costel Comănescu, perspectivele nu sunt deloc vesele. Au mai fost eliberate două autorizaţii pentru demolări de imobile - s-a pus la pământ Căminul Cultural Balinteşti, din ordinul Inspectoratului de Stat în Construcţii. Fiind vechi, cu un perete deplasat şi cu celelalte numai găuri şi fisuri, riscai, intrând în el, să fii scos afară pe targă. S-a băgat buldozerul în pereţii săi, amestecând cu molozul  sute de prezidii, şedinţe şi baluri de dinainte de 1990. Eliberat de povară, terenul de sub el a rămas la dispoziţia Consiliului Local. Al doilea imobil făcut una cu pământul, cel în care a funcţionat Şcoala Primară Săseni.

Citit 2296 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 21:53

1 comentariu

 • postat de Curiosul
  Vineri, 12 Octombrie 2012 23:19
  Nu peste mult timp va trebui eliberată o autorizaţie de demolare şi pentru noua sală de sport de la Balinteşti, din cadrul aceleiaşi comune Bereşti Meria. Domnule redactor, n-ar strica să faceţi un amplu reportaj şi despre starea acestei săli de sport care abia a fost inaugurată dar care se confruntă cu mari probleme: pe exterior tecuiala cade, în interior apa de la puţina ploaie care a fost se scurge pe teren, scaunele sunt rupte, sala este neîngrijită şi nefolosită. Ce ziceţi.... ne faceţi un reportaj şi despre asta? Aşteptăm cu nerăbdare să faceţi şi pasul ăsta!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.