Bani pentru bunăstarea păsărilor, de la APIA

Bani pentru bunăstarea păsărilor, de la APIA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de marţi, 16 octombrie, fermierii cu exploataţii zootehnice pot depune la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) cereri de primire a cererilor de ajutor pentru Măsura 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor” - pentru sectorul păsări. Sesiunea de depunere de cereri de sprijin se va derula până pe 15 noiembrie, iar formatul cererilor de ajutor şi instrucţiunile de completare sunt disponibile pe site-ul APIA, www.apia.org.ro.

Pentru ce se dau bani

Măsura 215 conţine şase subpachete: 1b) - folosirea de furaje cu conţinut redus de micotoxine, 2b) - asigurarea intensităţii iluminatului artificial la minimum 30 lucşi, 3b) - reducerea densităţii păsărilor cu 10 la sută faţă de densitatea rezultată din aplicarea cerinţelor minime obligatorii privind suprafaţa minimă alocată pentru fiecare categorie de păsări, 4b) - îmbunătăţirea condiţiilor de bunăstare a păsărilor pe durata transportului, 5b) - corectarea nivelului nitriţilor şi nitraţilor din apa utilizată, 6b) - reducerea noxelor cu 30 la sută faţă de nivelul minim obligatoriu prin menţinerea în limite optime a parametrilor de microclimat.

Cine poate primi ajutorul

De subpachetul 1b) pot beneficia doar proprietarii exploataţiilor comerciale autorizate sanitar-veterinar de creştere a păsărilor care au fabrică de nutreţuri combinate (FNC) proprie. În ceea ce priveşte subpachetul 2b), acesta le este destinat exploataţiile comerciale autorizate sanitar-veterinar de creştere a păsărilor în care iluminatul se face exclusiv artificial. Eligibil în cazul subpachetului 4b) este numai transportul păsărilor în afara exploataţiei sau transportul păsărilor provenite din alte exploataţii decât cea pentru care se solicită plata. Transportul păsărilor în cadrul exploataţiei pentru care se solicită plata nu este eligibil. Nu pot primi bani prin măsura 215 nici exploataţiile care deţin abatoare situate în aceeaşi unitate administrativ-teritorială cu spaţiile de creştere a păsărilor, nefiind eligibile pentru acest subpachet. În cadrul subpachetului 5b), pot primi bani doar acele exploataţii comerciale autorizate sanitar-veterinar de creştere a păsărilor care nu utilizează apă din reţeaua publică de apă potabilă în fluxurile tehnologice de creştere.

Citit 2177 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Octombrie 2012 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.