Comuna Cavadineşti, la marginea civilizaţiei. Din 35 km drum de ţară, doar 2 km asfaltaţi!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Comuna Cavadineşti, la marginea civilizaţiei. Din 35 km drum de ţară, doar 2 km asfaltaţi!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Comuna Cavadineşti din judeţul Galaţi este comuna care deţine doar 2 kilometri de şosea din cei 35 de km, cât măsoară drumurile care trec prin cele patru sate componente. Aşezarea numără 3100 locuitori şi pe lângă cele patru sate mai include şi cătunele Rugineni, Posada, Grăpeni şi Cristeşti. În era informaţională, vă vine să credeţi că acest colţ de rai, cu iz patriarhal, are de la un capăt la altul drumuri fie pline de praf, fie pline de noroi, când ploile dau năvală?

„Dintre cei 35 de km de drum, sunt asfaltaţi doar doi kilometri, între Cavadineşti şi Vădeni. Restul e drum de pământ. S-a ajuns aici fiindcă în ultimii patru ani nu s-a depus niciun proiect pentru asfaltare. De aceea, lucrăm la un prim proiect care vizează pietruirea drumurilor principale din cele opt sate şi cătune ce alcătuiesc comuna Cavadineşti”, ne-a spus Dănuţa Bourceanu, primarul comunei.

„Lucrăm acum la un proiect de pietruire a principalelor drumuri din satele noastre, fiindcă de asfalt nu poate fi vorba. Nu sunt fonduri. Şi oricum, ca să pui asfalt trebuie întâi să pietruieşti şi asupra acestei operaţiuni ne vom îndrepta atenţia în această vară”, spune interlocutoarea.

La vremurile de astăzi, un kilometru de asfalt costă 800.000 lei, în vreme ce un kilometru de drum pietruit ajunge aproximativ 300.000 lei.

Citit 8903 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.