Se întâmplă la Bereşti: Elevii, nevoiţi să aştepte două ore pentru a putea învăţa

Se întâmplă la Bereşti: Elevii, nevoiţi să aştepte două ore pentru a putea învăţa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Emoţiile examenului de bacalaureat sunt resimţite din plin de 33 de elevi din Bereşti şi localităţile apropiate, care au urmat cursurile Liceului Tehnologic „Paul Bujor”. Dintre aceştia doar 28 sunt din promoţia de anul acesta, restul fiind elevi din seriile anterioare care îşi doresc să îşi finalizeze studiile. Conform datelor furnizate de directorul adjunct al Liceului „Paul Bujor”, profesorul Panaite Ciolacu, anul acesta au absolvit 41 de elevi de clasa a XII-a, dar nu toţi s-au simţit pregătiţi pentru a se înscrie la bacalaureat. „Avem copii buni. Marea lor majoritate şi-au luat examenul de competenţe şi au obţinut diplomă de tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii. După absolvire, mulţi dintre elevii noştri se orientează către producţie”, ne-a explicat profesorul Panaite Ciolacu.

Profesori navetişti şi transport precar pentru elevi 

Elevii din Bereşti sunt instruiţi de 50 de cadre didactice, dintre care doar opt au studii medii, fiind vorba despre învăţătoare şi educatoare. Din păcate, 19 dintre cadrele didactice fac naveta pentru a ajunge la serviciu. „Avem înţelegere de la Primărie şi oamenii îşi primesc banii de navetă”, ne-a explicat directorul adjunct al unităţii de învăţământ.

Dacă la capitolul navetă şi cadre didactice nu sunt probleme, nu acelaşi lucru se poate spune despre transportul elevilor. „Avem două microbuze şcolare, dar unul dintre ele face două curse pe zi. Astfel, copiii sunt obligaţi să aştepte câte o oră atât la venire, cât şi la plecar,e pentru ca să se adune cu toţii. Avem promisiunea că ni se va da un microbuz de 28 de locuri, astfel încât să nu se mai facă două curse de către acelaşi microbuz. Probabil se va rezolva şi problema asta la începutul anului şcolar viitor”, ne-a declarat viceprimarul Tănase Bîrlădeanu.

Citit 5323 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2015 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.