REABILITAREA DRUMURILOR ESTE GREOAIE/ În comuna Băneasa, asfaltul este mai mult pe hârtie (FOTO)

REABILITAREA DRUMURILOR ESTE GREOAIE/ În comuna Băneasa, asfaltul este mai mult pe hârtie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comuna gălăţeană Băneasa este situată în partea de nord-est a judeţului Galaţi, în apropierea oraşului Tg. Bujor, iar pentru cei care nu îi ştiu dedesubturile, pare una dintre comunele în care totul merge ca pe roate. Asfaltul de pe drumul principal este lin, fără gropi sau denivelări vizibile, iar traversarea comunei se face fără nici o problemă. Cu toatea astea, majoritatea proiectelor pe care şi le-a propus primarul Gociu Grigore, aflat la al doilea mandat în ultimii 12 ani, au rămas doar pe hârtie.

7 kilometri de asfalt în comună? Poate de la anul! 

Unul dintre principalele obiective propuse de actualul primar al comunei Băneasa este asfaltarea drumurilor din satul Băneasa şi din satul Roşcani, un total de 7 kilometri, pentru care îşi doreşte să acceseze fonduri europene. „Din păcate, ultima asfaltare s-a făcut în 2009, iar acum sper că până la finalul anului să pot accesa un proiect pe fonduri europene pentru asfaltarea mai multor drumuri din Roşcani şi Băneasa. Dacă totul merge bine, în 2016 ne putem apuca de treabă, pentru a aduce comuna la standarde normale de trai, fără drumuri pietruite”, ne-a declarat primarul Grigore Gociu. 

Chiar dacă, pentru moment, există drumuri neasfaltate, nici unul dintre acestea nu are doar pământ. Toate sunt acoperite fie cu asfalt, fie cu zgură, fie cu pietriş, astfel încât circulaţia maşinilor, tractoarelor şi căruţelor să se facă în condiţii normale, indiferent de vreme. Problemele apar în preajma pârâului Băneasa şi a râului Chineja, care pot fi traversate doar când vremea este secetoasă. De altfel, primarul Grigore Gociu are un plan pentru a rezolva situaţia. „Vreau, până la finalul mandatului meu, să fac un pod mare peste râul Chineja şi unul mai mic peste pârâul Băneasa, pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii normale, iar şoferii să nu mai fie nevoiţi să intre prin apă sau să ocolească pe distanţe mari. Din păcate, banii sunt aşa cum sunt, motiv pentru care nu aş putea şti exact când vor fi gata cele două poduri”, ne-a mai explicat primarul comunei Băneasa. 

Contract cu Arcellor Mittal pentru Roşcani 

„În ceea ce priveşte drumurile din satul Roşcani, în luna iulie am încheiat un contract cu Arcellor Mittal pentru 2.000 de tone de zgură, astfel încât să acoperim drumurile, până când vom putea trece la asfaltare. Sper să vină materia primă cât mai repede, astfel încât să ne apucăm de treabă”, a mai spus Gociu Grigore. 

Astfel, locuitorii din Băneasa şi Roşcani mai au de aşteptat până când se vor bucura de drumuri ca la oraş, dat fiind faptul că birocraţia din România face ca lucrurile să se mişte cu mare greutate. Chiar dacă aceste proiecte pentru drumuri şi pentru cele două poduri au fost pe lista primarului Grigore Gociu încă de la începutul celui de-al doilea mandat, pentru moment, ele au rămas nebifate. "E din ce în ce mai greu să accesezi fonduri pentru orice. Guvernul ne ajută foarte puţin, fondurile europene nu se mai accesează aşa uşor, motiv pentru care stăm şi aşteptăm cu proiectele pe masă. Ne mişcăm din surse proprii, dar şi acelea sunt foarte mici, vă puteţi da seama", s-a plâns primarul. 

Foto de Marius Negri

Citit 4755 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2015 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.