Se vor mai repeta problemele cu INUNDAŢIILE?

Se vor mai repeta problemele cu INUNDAŢIILE?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În 2013, comuna Băneasa a fost lovită de inundaţii care au devastat mai multe gospodării, atât în Roşcani, cât şi în satul Băneasa. „Chiar dacă în Roşcani nu este niciun pârâu, din cauza faptului că satul este pe dealuri, a plouat foarte tare şi s-a scurs apa în torente, astfel fiind provocate inundaţiile. Ne-a luat prin surprindere acest lucru, pentru că nu se mai întâmplase niciodată. A fost suficient să plouă torenţial câteva ore şi s-a întâmplat dezastrul. Am făcut acum câteva diguri pe acolo, câteva şanţuri de scurgere, pentru a preveni astfel de probleme pe viitor”, ne-a declarat primarul Grigore Gociu.

Satul Băneasa a fost mai ocolit de inundaţii, dar nici aici oamenii nu au scăpat de tot. „Pârâul Băneasa şi râul Chineja au ieşit din matcă tot atunci, în 2013, şi au provocat probleme în şase gospodării. Acum am decolmatat pe o lungime de mai bine de un kilometru, am întărit şi malurile, sperăm să nu mai existe astfel de probleme în comuna noastră. Din păcate, oricât de mult am încerca să prevenim, dacă e să se întâmple nenorociri, ele vin oricum. Cu natura nu te poţi juca!”, ne-a mai spus domnul primar. 

Afilierea politică îngreunează lucrurile

Pe strada principală au fost create şanţuri de scurgere a apei, însă şi acolo lucrurile se mişcă greoi, birocraţia fiind cea care pune beţe în roate de cele mai multe ori. 

Cine credea că doar în oraşe se întâmplă ca primarul să tragă într-o direcţie, iar consilierii să tragă în cea opusă, dacă sunt de la partide diferite, s-a înşelat amarnic. În comuna Băneasa, majoritatea consilierilor sunt de la PSD, în timp ce primarul aparţine de PNL, motiv pentru care se nasc disensiuni în aproape fiecare şedinţă. „Ştiţi cum este, dacă vreau să fac ceva într-un loc, vine cineva şi spune că de ce fac acolo, de ce nu fac în altă parte. Şi uite aşa, ne tărăgănăm pe nişte lucruri inutile, când am putea conlucra pentru binele cetăţenilor. La urma urmei, ăsta e scopul, să lucrăm pentru oamenii care ne-au pus în funcţiile astea”, ne-a mai explicat primarul Grigore Gociu.

Foto de Marius Negri

Citit 2391 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2015 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.