Gălăţeni expuşi RISCULUI DE INUNDAŢII - Digurile NU au fost reparate

Gălăţeni expuşi RISCULUI DE INUNDAŢII - Digurile NU au fost reparate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comuna Cuza Vodă s-a aflat în anii trecuţi, când localităţile din acea zonă a judeţului au fost afectate de viituri, pe lista neagră, sute de gospodării fiind evacuate din cauza riscului de calamitate. Problemele, susţin autorităţile din comună, nu ar fi de acolo, ci de la digurile aflate în amonte şi ale căror avarii au permis creşterea nivelului pârâului care traversează localitatea.

"Digurile s-au rupt, e unul mai sus, în zona Lupa, apoi la Valea Mărului, la Cudalbi. Din ce am înţeles de la colegii primari, ar fi cheltuieli mari cu refacere acelor diguri, care nu pot fi suportate de ei. Trebuie să intervină şi Apele Române şi guvernanţii. Nu ţine de noi", precizează Dănuţ Codrescu (foto), primarul comunei Cuza Vodă.

Pentru a limita efectele inundaţiilor care au afectat zona în septembrie 2013, autorităţile au decis atunci deversarea controlată a apelor acumulate într-o amenajare piscicolă, ceea ce a necesitat evacuarea a 350 de gospodării din Cuza Vodă şi Slobozia Conachi. Militarii au avut o misiunea grea atunci, pentru că mulţi localnici, în special bătrâni, au refuzat să îşi lase casele.

CITEŞTE ŞI: Pânza freatică şi problemele la construcţii - "Aici mai bine faci de la zero, decât să repari"

Citit 3307 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2015 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.