Terenuri de sport cu NOCTURNĂ şi spaţiu de joacă, în vederea încurajării sportului

Terenuri de sport cu NOCTURNĂ şi spaţiu de joacă, în vederea încurajării sportului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În  localitatea gălăţeană Slobozia Conachi proiectele sunt multe şi nu vizează doar străzile, drumurile comunale sau alte investiţii de infrastructură. Primarul şi-a dorit foarte mult ca elevii, dar şi adulţii care doresc să facă sport să aibă condiţii şi o locaţie performantă pentru asta. Astfel, a gândit un nou proiect.

"Amenajare terenuri de sport şi spaţiu de joacă pentru copii, este un proiect finalizat deja, o lucrare foarte scumpă, făcută cu cei mai puţini bani. S-a făcut licitaţie de trei ori, nefiind atrăgătoare din punct de vedere financiar pentru firmele care veneau să se intereseze. Am spus că îl vom pierde. Toată lumea îmi spunea că valoarea respectivă reprezintă cel mult 80 la sută din lucrare. Când spuneam că o să pierdem proiectul, a venit o firmă care s-a înscris la licitaţie, singură, şi a oferit un preţ mai mic decât era prevăzut în proiect. Lucrarea costa 1 milion de lei, cu TVA cu tot, dar firma asta a oferit un preţ mai mic. Este adevărat că la final, firma ne-a spus că a ieşit în pierdere după ce a lucrat două luni la noi. Ni s-a spus că lucrarea a fost foarte bine făcută, aşa că noi îi mulţumim constructorului”, ne-a explicat Ion Neculau, primarul din Slobozia Conachi.

Proiectul, realizat cu fonduri de la Grupul de Acţiune Locală „Lunca Joasă a Siretului”, din care face parte şi Slobozia Conachi, a adus în localitate un teren de fotbal şi unul mixt, ambele cu sistem de nocturnă, dar şi un spaţiu de joacă pentru copii. Toate sunt amplasate lângă şcoala şi grădiniţa din comună, astfel că micuţii se vor putea bucura de aceste investiţii.

Muzeul satului în fosta şcoală

Fost profesor şi director de şcoală, Ion Neculau îşi doreşte să renoveze fosta şcoală din localitate. Construită în 1895, clădirea este acum într-o stare destul de avansată de degradare, mai ales că nu mai este folosită de foarte mult timp. La împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea clădirii, Ion Neculau, când era încă director de şcoală, a adunat aici, de prin toate colţurile ţării, pe foarte mulţi dintre cei care trecuseră cândva pragul acestei şcoli. Nostalgic, primarul nu vrea ca respectiva clădire să se prăbuşească sau să fie dată uitării. Acesta a fost motivul pentru care s-a gândit la un nou proiect. „Vrem să îl punem cât mai repede cu putinţă în practică pentru ca acolo să avem în viitor un muzeu al satului. Nu avem aşa ceva, dar ar fi necesar. Mi s-a spus că ar fi bine să o dărmăm, dar am refuzat, pentru că este o clădire cu arhitectură frumoasă, care a trecut peste cele două cutremure mari”, ne-a explicat Ion Neculau.

Clădirea, situată chiar lângă actuala şcoală şi lângă grădiniţa inaugurată în urmă cu un an de zile, va fi consolidată, iar în faţa ei va fi amenajat un alt loc de joacă pentru cei mici, în imediata apropiere a celui deja existent.

Localnicii au părut încântaţi de ideea de a avea un muzeu al satului, motiv pentru care mulţi dintre ei au donat deja obiecte vechi care vor fi expuse aici, spre bucuria vizitatorilor care vor trece pragul instituţiei de cultură.

Citit 5666 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.