Cabana "Stroiu", locul unde CEAUȘESCU venea să vâneze mistreţi
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cabana "Stroiu", locul unde CEAUȘESCU venea să vâneze mistreţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ce s-a întâmplat cu Cabana "Stroiu", locul unde CEAUȘESCU venea să vâneze mistreţi | În inima codrilor din Drăguşeni se află unul dintre obictivele care fac ca zona să merite vizitată, cu toate riscurile legate de distanţă, dar mai ales de calitatea precară a drumurilor: cabana "Stroiu" din Ştieţeşti, unul dintre locurile preferate de Nicolae Ceauşescu pentru partide de vânătoare la mistreţi şi căprioare.

Edificiul, aflat acum în administrarea Ocolului Silvic, a rezistat cu bine perioadei post-decembriste. A fost renovat şi, mulţi ani după Revoluţie, aici se încumetau să vină vânători, îndeosebi străini.

De vreo doi-trei ani, însă, locaţia unde odată se aduna toată protipendada comunistă nu mai primeşte musafiri. "Am înţeles că acum o închiriază doar pentru anumite acţiuni. Partide de vânătoare nu se mai fac. Înainte, veneau nemţii, austriecii, polonezii. De vreo doi-trei ani, nu mai vine nimeni. Vânat este, s-au înmulţit mistreţii şi ne fac probleme, distrug culturi. Se mai găsesc căprioare, cerbi lopătari, iepuri", explică primarul Dumitru Vintilă.

Citit 7052 ori Ultima modificare Joi, 20 Iulie 2017 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.