O biserică veche de peste 200 de ani din Cerţeşti stă să cadă. Ce planuri au autorităţile
Foto: ”Viața liberă”, Marius Negri

O biserică veche de peste 200 de ani din Cerţeşti stă să cadă. Ce planuri au autorităţile
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Bisericuţa din vârful dealului, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", este o ruină ce se degradează pe zi ce trece. De peste 30 de ani, nimeni nu s-a mai atins de ea, singurele momente când edificiul este însufleţit fiind slujbele de hram, de pe 15 august. Cu structura şubrezită din temelii, cu acoperişul spart şi zidurile marcate de crăpături adânci, biserica ridicată la 1864 ar putea fi redeschisă într-un viitor nu foarte îndepărtat, dacă iniţiativa de fianţare a lucrărilor de reabilitare va fi susţinută.

"Reabilitarea bisericii din Cârlomăneşti este una dintre priorităţile noastre. Am alocat, pentru început, 500.000 de lei, din fonduri proprii, pentru a se demara lucrările. Aşteptăm implicare şi sprijin şi din partea părintelui paroh, şi a Arhiepiscopiei", ne-a specificat primarul Cotoranu.

Edificiul bisericesc aflat în ruină este unul dintre cele patru lăcaşuri de cult din Cerţeşti. Aici se mai află Mănăstirea de la Cârlomăneşti (1445), Biserica de lemn din Cerţeşti (1790) şi Biserica "Sfântul Dimitrie" (1860) din Cârlomăneşti.

Citit 4201 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2017 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.