Cum să aveţi sărbători în siguranţă

Cum să aveţi sărbători în siguranţă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Forfota inerentă zilelor premergătoare Sărbătorilor Pascale şi minivacanţa care va urma sunt, cu siguranţă, prilejuri care îi vor ţine pe mulţi gălăţeni departe de case, dar şi ocazii numai bune pentru răufăcători să acţioneze. La buzunare, maşini sau în casele rămase vremelnic nelocuite, infractorii pot provoca necazuri şi pagube, pe care le puteţi preveni dacă veţi ţine cont de câteva sfaturi preţioase venite din partea poliţiştilor.

La cumpărături şi în locuri publice, aveţi grijă la hoţii de buzunare, aşa că, dacă vă simţiţi împinşi în zone aglomerate, verificaţi imediat buzunarele sau geanta. Dacă persoane necunoscute vă oferă spre cumpărare produse la preţ suspect de mic, acestea pot fi false sau furate. Când mergeţi la cumpărături, pe stradă sau în mijloacele de transport în comun, în niciun caz nu ţineţi portofelul sau banii în buzunare exterioare sau sacoşe şi nu scoateţi toţi banii în cazul în care vreţi să plătiţi ceva. Nu în cele din urmă, dacă achitaţi cu cardul, aveţi grijă să nu vă vadă nimeni codul PIN.

Atenţie la maşină şi casă!

În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi geamurile. Nu anunţaţi plecarea de acasă prin postări pe site-urile de socializare şi nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în locuință, chiar dacă motivele invocate par credibile. Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact și asiguraţi-vă că aţi încuiat portierele. Nu în ultimul rând, dacă mergeţi la iarbă verde, nu lăsaţi bunurile de preţ pe pătură sau pe masă, la vedere şi nesupravegheate. Şi grijă mare la consumul de alcool! Conform statisticilor, cele mai multe acte de violenţă se petrec pe fondul exagerării cu licorile bahice, aşa că beţi cu moderaţie şi nu vă lasaţi antrenaţi în dispute cu persoane aflate în stare de ebrietate.

Citit 4502 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 01:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.