Tulburări care îţi pot afecta viaţa sexuală

Tulburări care îţi pot afecta viaţa sexuală

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Diverse afecţiuni şi dezechilibre apărute în organism tind să-ţi creeze probleme şi în relaţia de cuplu. Dacă le tratezi cu toată seriozitatea, cu ajutorul unui medic specialist, ai toate şansele să te bucuri, din nou, de o viaţă sexuală împlinită și de o stare bună de sănătate.

Femeile aflate la premenopauză, menopauză sau în perioadă de lăuzie au de suferit din cauza unei scăderi a nivelului de testosteron, hormonul sexual masculin. Acest fapt este urmat de o reducere a libidoului. Din nefericire, secreţia de testosteron scade în cazul femeilor, după depăşirea vârstei de 20 de ani. Dacă scăderea dorinţei sexuale devine o problemă care persistă, se poate recurge la sfatul unui ginecolog, pentru a urma o terapie cu testosteron.

Una dintre cauzele comune pentru diverse afecţiuni, stresul este şi el pe lista vinovaţilor pentru problemele sexuale. Când nivelul de cortizol, numit şi hormon al stresului, creşte, aşa cum se întâmplă în situaţiile tensionate, efectele se văd  şi în viaţa de cuplu. Nivelul cortizolului este invers proporţional cu cel al testosteronului. Iar odată cu reducerea nivelului de testosteron scade şi dorinţa sexuală. Ca o alternativă la medicamente, poţi încerca remedii naturiste care să-ţi readucă pacea interioară şi să-ţi alunge depresia.

Insomnia și infecțiile

Dacă nu te odihneşti îndeajuns, nu numai că rişti să iei în greutate, ceea ce reduce simţitor dorinţa sexuală, dar te şi predispune la depresie. Un tip de infecţie care afectează uterul, trompele uterine şi ovarele este anexita (boala inflamatorie pelvină). Deoarece se manifestă prin dureri abdominale intense şi prin dureri în timpul contactului sexual, se numără şi ea printre bolile care perturbă foarte mult viaţa sexuală. Atenţie, dacă nu este tratată corect, anexita poate să ducă la infertilitate.

Endometrioza

O altă boală care afectează viaţa sexuală a circa 15 la sută din femeile aflate la vârsta reproducerii, endometrioza provoacă dureri în timpul raporturilor sexuale. Atunci când celulele de pe pereţii uterului se dezvoltă anormal, migrează în afara lui şi provoacă dureri. Această boală afectează nu numai din punct de vedere sexual, ci şi în ceea ce priveşte fertilitatea, prin faptul că stimulează corpul să producă hormoni care afectează evoluţia unei sarcini în perioada incipientă.

(Sursa: clicksanatate.ro)

Citit 20590 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.