Soluţii naturiste care te ajută să tratezi insolaţia

Soluţii naturiste care te ajută să tratezi insolaţia
Evitaţi expunerile prelungite la soare!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe parcursul lunilor de vară și chiar în prima parte din septembrie, oamenii au tendinţa să stea la soare ore în şir, fără a-și lua măsurile de protecţie necesare în astfel de cazuri, lucru ce poate provoca insolaţii. Trebuie știut că insolaţia este o urgenţă medicală, ce poate apărea în cazul expunerii prelungite la razele soarelui.

Victima insolaţiei poate manifesta dureri de cap, incoerenţă în vorbire, stări de leşin, halucinaţii, convulsii şi chiar comă, în cazurile foarte grave. Temperatura corpului poate ajunge la 40 de grade Celsius sau chiar peste.

Prima măsură pe care trebuie să o luăm atunci când cineva suferă de insolaţie este să îl ducem într-un loc răcoros şi să-l hidratam cu apă sau sucuri naturale. Este indicată aplicarea de comprese reci la articulaţii, pentru scăderea temperaturii.

Cât priveşte tratamentele naturale care pot fi aplicate în această situaţie, putem folosi cu încredere cicoarea. Această plantă ajută la reglarea temperaturii corporale şi în plus tratează durerea de cap şi senzaţia de greaţă, simptome normale pentru insolaţie.

Salcia scade febra

Salcia, numită "aspirina naturală", este un alt remediu indicat pentru scăderea febrei apărute în insolaţie. Efectul febrifug (de scădere a febrei) este pus pe seama faptului că planta ajută la mărirea debitului de sânge periferic şi la creşterea sudoraţiei. Preparaţi o infuzie din două linguriţe de scoarţă de salcie la o cană cu apă fierbinte. Se consumă o cană pe zi.

Pentru combaterea senzaţiei de greaţă, ajută infuzia de sunătoare. Menta este şi ea un alt remediu contra senzaţiei de greaţă. Se consumă ceai de mentă la temperatura camerei, de trei ori pe zi.

Pentru durerile de cap apărute în cadrul insolaţiei mai pot fi de ajutor infuziile de ceai verde, păducel, afin şi gălbenele.

Oţetul de mere ajută şi el în caz de insolaţie. Puneţi într-un pahar cu apă o lingură de oţet de mere, dar aveţi grijă ca oţetul să fie la temperatura camerei. Amestecaţi şi apoi beţi conţinutul paharului cu înghiţituri mici. Oțetul de mere înlocuieşte mineralele pierdute de organism, având un efect asemănător cu acela al băuturilor energizante.

Citit 2589 ori Ultima modificare Duminică, 25 Aprilie 2021 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.