Cum să deveniţi stăpânul ideal pentru căţelul dumneavoastră

Cum să deveniţi stăpânul ideal pentru căţelul dumneavoastră
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu informaţii utile care să vă ajute să deveniţi stăpânul ideal pentru câinele dumneavoastră. Cu ajutorul specialiştilor echipei Centrului de Educaţie pentru Bunăstarea Animalelor "Câini pentru Oameni" din cadrul Animal Society, vom continua să punctăm aspectele esenţiale ale portretului unui stăpân responsabil.

Reamintim că potrivit Roxanei Crişan, project manager în cadrul Centrului "Câini pentru Oameni", la întrebarea "Suntem sau nu stăpâni responsabili?" trebuie luate în considerare mai multe aspecte, primordiale fiind cele legate de resursele financiare, care se traduc prin asigurarea hranei, îngrijirii şi nevoilor medicale, dar şi un eventual dresaj.

Un stăpân ideal tratează cu responsabilitate satisfacerea nevoilor câinelui, începând cu locul de dormit/ stat al patrupedului. "Recomandările sunt de convieţuire cu câinele în aceeaşi casă. Dacă stă şi afară perioade mai lungi, este necesară o căsuţă exterioară care să îl apere de ploaie, vânt, frig sau soare puternic. Când este foarte frig sau foarte cald, niciun câine nu ar trebui lăsat afară! Totodată, trebuie menţionat ca unii câini necesită îngrijire specială a blănii, pielii sau unghiilor, în funcţie de rasă. Majoritatea câinilor metis necesită o îngrijire de bază, periat ocazional, tăiat unghii şi verificarea urechilor şi a glandelor perianale", precizează specialiştii Animal Society.

Asigurarea hranei şi a apei este esenţială: "Discutaţi cu veterinarul dvs şi decideţi împreuna tipul potrivit de mâncare specială pentru câini. Luaţi aminte, există o serie de alimente interzise - cum este, de exemplu, ciocolata - care pot fi toxice pentru câini. Dacă oferiţi câinelui dvs şi recompense, cantitatea de mâncare trebuie modificată, pentru a evita creşterea în greutate. Aceasta trebuie monitorizată periodic, un câine supraponderal riscă numeroase probleme medicale, reducerea calităţii vieţii şi scurtarea acesteia", atrag atenţia specialiştii. În ceea ce priveşte îngrijirea medicală, un stăpân responsabil respectă cu stricteţe efectuarea vaccinurilor anuale şi deparazitările periodice, atât cea internă, cât şi cea externă. Se recomandă efectuarea analizelor de sânge anual, mai ales după vârsta de 8-9 ani.

Fiind animale sociale, câinii au nevoie atât de oameni, cât şi de alte animale. Monitorizaţi modul de interacţiune dintre câinele dvs şi ceilalti - evitând astfel eventuale experienţe negative. Explicaţi-le întotdeauna oamenilor care interacţionează cu patrupedul dvs modul în care doriţi să fie abordat.

Vom continua să schiţăm portretul stăpânului ideal şi săptămâna viitoare.

Citit 1126 ori Ultima modificare Marți, 22 Iunie 2021 12:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.