Fasolea verde nu trebuie mâncată în stare crudă

Fasolea verde nu trebuie mâncată în stare crudă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fasolea verde face parte din categoria legumelor, iar fasolea boabe din grupa leguminoaselor, ambele fiind surse bune de proteine, la fel precum carnea sau ouăle.

Păstăile de fasole pot avea culoarea verde sau galben deschis. Fasolea verde are un conţinut caloric redus, fiind o sursă bună de vitamina C, acid folic, potasiu şi fibre. Fibrele par să aibă un rol în prevenirea cancerului şi a bolilor cardiovasculare. Fasolea verde trebuie mâncată doar gătită - fiartă sau la aburi - întrucât, în stare crudă, din cauza conţinutului crescut de lectine, are potenţial toxic, cauzând alergii şi absorbţie proastă, potrivit volumului "Abecedar de nutriţie".

Fasolea boabe este considerată o sursă bună de proteine. Pe lângă proteine, mai conţine carbohidraţi şi fibre alimentare. Avantajul mare este că aportul de proteine nu este însoţit de aportul de lipide, procentajul de substanţe nutritive fiind: glucide - 73 la sută, lipide - 3 la sută şi proteine - 24 la sută. Fasolea boabe conţine, de asemenea, potasiu, calciu, vitamina C, vitamina B6, carotenoizi şi vitamina E. Proteinele conţinute în fasolea boabe sunt însă de calitate inferioară, neavând toţi aminoacizii esenţiali în compoziţie, aşa cum au proteinele provenite din surse animale.

Citit 2169 ori Ultima modificare Duminică, 12 Septembrie 2021 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.