Nucile reduc tensiunea arterială şi stimulează memoria

Nucile reduc tensiunea arterială şi stimulează memoria
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Delicioase şi foarte sănătoase, nucile sunt alimente de toamnă care n-ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică. Bogate în vitamina A, B2, B6, B12, D, E şi acid folic, nucile conţin minerale necesare menţinerii sănătăţii organismului, precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.

De asemenea, mai conţin acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, acizi graşi mononesaturaţi, acid linoleic şi alfa linoleic, substanţe antioxidante, nutrienţi cu efect de enzime şi substanţe anticancerigene.

Stimulează memoria

Mănâncă zilnic miez de nucă, pentru că întăreşte sistemul nervos şi îmbunătăţeşte memoria. Nucile conţin lecitină, o substanţă care stimulează memoria şi puterea de concentrare, potrivit clicksanatate.ro.

Alungă stările depresive

Depresia este una dintre afecţiunile cel mai des întâlnite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Se spune că alimentele bogate în acizi graşi esenţiali, cum sunt şi nucile, contribuie la alungarea depresiei şi la dobândirea unei stări de calm. Astfel, nu strică să fie incluse în dietă.

Combat cancerul

Potrivit studiilor, nucile au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostată şi de sân. Grăsimile pe care le conţin sunt mult mai bune pentru organism decât cele de origine animală.

Scad riscul apariţiei bolilor cardiovasculare

Nucile scad colesterolul rău din organism, reduc riscul apariţiei cheagurilor de sânge şi reglează tensiunea arterială. De asemenea, prin conţinutul bogat de acizi graşi Omega-3, ajută la reducerea considerabilă a apariţiei bolilor de inimă. Specialiştii spun că un sfert de cană conţine 90 la sută din doza zilnică recomandată de astfel de acizi.

Remediu împotriva insomniei

Lipsa de magneziu din organism conduce la producerea unei cantităţi mai mici de melatonină, ceea ce alungă somnul şi te ţine treaz. Nucile sunt o bună sursă de magneziu, iar dacă mănânci o mână de nuci cu una sau două ore înainte de a te culca, poţi dormi liniştit.

Citit 1008 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.