Ai parcat ca un bou/ o vacă. Psihologie explicată

Ai parcat ca un bou/ o vacă. Psihologie explicată
Blocarea altei mașini
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Ți se ia locul din parcare; cineva parchează pe două locuri deodată; altcineva dublează o mașină parcată, îngustând banda de trecere; unii te blochează în parcare fără nicio remușcare; alții urcă pe trotuar și te obligă să-i ocolești pe carosabil. Exemplele de "ai parcat ca un bou/ o vacă" pot fi nenumărate. Motivele care îi mână pe contravenienți sunt nesimțirea și tupeul.

Ție, victimă, ți se urcă tensiunea, te inundă adrenalina (reacția fight or flight), te bufnesc 1.frustrarea sau chiar 2.furia. Emoții de altfel firești în asemenea circumstanțe. Ia să vedem:

1. Frustrare: emoția resimțită când ești lipsit de un drept sau de un bun (DEX). Boul/vaca te incomodează la parcare sau la trecere, în pofida legislației rutiere.

2. Furie: stare de extremă iritare, mânie nestăpânită (DEX), care ar putea fi sursa unor acțiuni de vandalizare (îndoirea ștergătoarelor de parbriz, dezumflarea cauciucurilor, zgârierea mașinii sau, mai blând, chemarea Poliției Rutiere).

În ambele cazuri de emoții negative, mi se pare că lipirea afișului din titlu pe parbriz este cea mai blândă pedeapsă; însă nu cu superglue, cum dorea un vecin. Dar, ca să-i dăm o lecție proprietarului nesimțit, cred că ar fi mai binevenită prezența Poliției.

Nemții, care sunt un popor civilizat, au o vorbă: "Straff macht Ordnung" - pedeapsa face ordinea. Se poate ca o amendă zdravănă să aducă boul/vaca pe calea cea bună.

Parcare dublată pe o stradă îngustă cu dublu sens

Parcare în curbă fără vizibilitate

Citit 26375 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 12:37

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Silcri
    Luni, 01 Mai 2023 07:40
    86.124.202.***
    Imaginile sunt de pe Strada Dornei din zona centrală, strada schimonosita de amplasarea noilor blocuri, strada ce arată ca o alee întortocheata, dar cu un trafic extrem de intens deoarece e intr-o zona centrală. Toți cei care lucrează sau au treburi prin zona evita parcările cu plata introduse de Pr
    1
    5
  • postat de maurice
    Duminică, 30 Aprilie 2023 10:09
    86.124.201.***
    Națiunile care au ajuns la un nivel ridicat de civilizare au făcut-o respectând și aplicând foarte stric legi bine gândite.
    Degeaba ne batem cu pumnul in piept ca noi dacii, popor civilizat de pe vremuri, nu ca barbarii de nemti sau vikingii nordici care erau niste salbatici.
    Istoria ne arata ca o
    0
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.