Școala iubitorilor de animale. Aveți grijă unde lăsați animalul pe caniculă!

Școala iubitorilor de animale. Aveți grijă unde lăsați animalul pe caniculă!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Revenim, ținând cont de vremea caniculară din această perioadă, cu câteva sfaturi privind îngrijirea animalului de companie pe perioada verii, mai ales când temperaturile depășesc zona de confort

Pentru animalele care rămân în casă, așa cum am menționat și săptămâna trecută, este important să stea în încăperi cu circulație de aer și să aibă multă apă la dispoziție. Dacă sunteți plecați perioade lungi de timp, este util să îi lăsați animalului mai mult de un vas cu apă, în diferite zone din casă.

Atenție maximă în cazul în care luați animalul, mai ales câinii, cu dumneavoastră. Dacă mergeți la plajă, țineți cont că și animalul trebuie să stea la umbră cel puțin cât stați și dumneavoastră, dacă nu chiar perioade mai lungi de timp. Apa proaspătă este o necesitate și pentru câine, chiar dacă înoată. Mai ales la mare, el va înghiți apă sărată, care trebuie contracarată bând apă dulce.

În cazul în care mergeți în drumeții la munte, iar câinele este lăsat să alerge liber, luați în calcul faptul că el va acoperi o suprafață mult mai mare decât omul, iar oboseala se poate instala. Pauzele și apa sunt necesare și pentru animale.

În cazul în care plecați în vacanțe citadine, iar câinele vă însoțește, informați-vă dinainte dacă și unde îl puteți lua cu dvs. În cazul în care nu are acces, este mai bine să rămână la cazare, în niciun caz nu lăsați animalul în mașina cu motorul oprit și fără ventilație. Mai ales pe caniculă, mașina se încălzește extrem de rapid, iar situația poate deveni periculoasă foarte repede. Exact cum nu ați lăsa un copil singur în mașină, nu trebuie să o faceți nici cu animalele. Dacă trebuie să intrați pentru scurte perioade de timp într-un spațiu unde nu are acces, este mai bine să fie lăsat legat afară, dar la umbră, dacă se poate, și cu apă la dispoziție.

Așa cum scriam și săptămâna trecută, în special anumite rase de câini sunt mai expuse la efectele razelor solare, mai ales cele cu blana albă, scurtă, și cu nasul deschis la culoare, așa că luați în calcul și aceste aspecte, când călătoriți cu câinele pe timpul verii. În timpul caniculei, evitați să faceți sport sau exerciții cu câinii, ei fiind mai predispuși la atac de cord decât noi, din cauza respirației accelerate pe timpul căldurii.

În cazul în care, cu toate precauțiile, câinele are următoarele simptome, se poate să fi suferit un șoc caloric: respirație accelerată și zgomotoasă, gâfâit abundent, mers nesigur din cauza amețelii, cade jos și nu se mai poate ridica, apatie, salivă lipicioasă, vomă, mișcări necontrolate. Dacă aceste semne sunt prezente, trebuie să duceți imediat câinele într-un loc răcoros, să îl înveliți într-un cearșaf umed și să îl obligați să bea apă, iar după ce s-a răcorit, să mergeți cu el la veterinar pentru a vă asigura că totul este în regulă.

Citit 776 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.