Cum combatem plictiseala la pisicile crescute în casă. Școala iubitorilor de animale
Foto: unsplash.com

Cum combatem plictiseala la pisicile crescute în casă. Școala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Există dispute între iubitorii pisicilor, dacă este mai bine ca acestea să fie lăsate și afară sau trebuie să fie ținute exclusiv în interior, la adăpost de pericole. Evident, a-ţi creşte pisica în casă minimizează şansele de a fi călcată de un automobil, muşcată de un câine, lovită de oameni sau de a contracta anumite boli. Dar există și dezavantaje, iar printre acestea, posibilitatea ca animalul să se plictisească este foarte mare.

Vestea proastă este că o pisică ținută numai în casă, deși are o speranță de viață mult mai mare, se poate plictisi rapid, această stare putând determina probleme de sănătate (scăderea apetitului, probleme urinare) sau de comportament (stări agresive, depresive, letargice).

Vestea bună este că există lucruri pe care un stăpân responsabil i le poate oferi pisicii pentru a preveni acest lucru.

Vederea pe fereastră - Pisicile au nevoie de acces la un mediu în permanentă schimbare. Asigură-te că pisica ajunge la pervaz şi are loc pentru a se aşeza confortabil să privească pe fereastră.

„Panou de zgârieturi” - Felina ta nu se poate căţăra în copaci, așa că un obiect pe care să îl zgârie cât vrea îi este necesar. Plictiseala va putea fi alungată, iar mobila ta va fi în siguranță.

Spaţiu de refugiu - Pisicile au nevoie de locuri unde se simt în siguranţă. O simplă cutie din carton pusă pe şifonier îi va oferi posibilitatea să "fugă" în locul ei special, în anumite momente.

Cumpără-i jucării speciale - La petshopuri se găsesc o mulţime de jucării pentru pisici, care îi pot fi oferite prin rotație. Evident, ele se vor putea juca la fel de bine și cu cocoloașe din hârtie etc, dar este bine să aibă jucării, pentru a nu fi tentate să transforme în jucării obiectele pe care nu le vrei aruncate prin casă.

Orar de joacă și afecțiune - Asigură-te că îţi faci timp de cel puţin două ori pe zi să te joci cu ea, măcar câte 10 minute. Unele pisici au nevoie mai multă de afecţiune, aşa că testează terenul și oferă-i felinei tale timp, atenţie şi mângâieri.

Creşte nişte iarbă - Pisicile mestecă fire de iarbă, din instinct, adăugând astfel dietei vitamine şi minerale din verdeţuri. Ele mănâncă iarbă pentru a-şi calma durerile de stomac şi pentru a elimina ghemele de blană mai rapid. De aceea, e bine să plantezi chiar tu, într-un ghiveci, seminţe de grâu sau poţi cumpăra din pet shop ghivece cu seminţe de iarbă normală sau de iarba mâţei.

Acces la soare - Pisicile adoră soarele. Vezi pe ce fereastră intră cel mai mult soare şi pune-i un mic culcuş exact unde bat razele de soare mai mult timp.

Citit 5440 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Februarie 2024 20:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.