Cum fac față patrupedele asteniei de primăvară. Şcoala iubitorilor de animale

Cum fac față patrupedele asteniei de primăvară. Şcoala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primăvara, când organismul uman suferă din cauza vremii capricioase, trebuie să ne amintim, atunci când ne preocupă să facem față situațiilor astenice, că o grijă deosebită trebuie să avem și față de animalele noastre de companie. Este o perioadă dificilă și pentru ele, de aceea venim cu câteva sfaturi care să-i facă și companionului nostru tranziția spre sezonul cald mai ușoară.

Ca și în cazul omului, animalele își reglează metabolismul și nivelul hormonal în funcție de stimulii exteriori, precum lumina și temperatura. Specialiștii spun că schimbarea temperaturii dintre sezoane influențează negativ starea animalelor și modul cum acestea reacționează în anumite situații.

⇒Școala iubitorilor de animale

De aceea, odată cu venirea primăverii, animalele vor fi mai agresive. Dacă noi, oamenii, deși suferim de astenie, ne putem controla stările mai proaste, la animalele de companie, un comportament ușor agitat poate trece neobservat și să se agraveze. Un rol important în lupta cu starea de agresivitate este administrarea unei alimentații bogate în vitamine și minerale, mai multă mișcare în lumina naturală a soarelui, precum și antrenarea companionului în cât mai multe activități în aer liber.

Reține faptul că organismul animalului are nevoie de timp pentru a se adapta noilor condiții de mediu, cât și modificărilor hormonale.

Atenție la paraziți și la îngrijirea blănii

Odată cu venirea primăverii, crește și activitatea paraziților precum căpușele și puricii. Este important să verifici în mod regulat blana sau pielea animalului tău de companie, pentru semne de infestare cu paraziți. De asemenea, discută cu medicul veterinar pentru a te asigura că planul de vaccinare al animalului tău este la zi și că este protejat împotriva bolilor comune asociate cu acest sezon, cum ar fi boala Lyme sau alte boli transmise de căpușe.

Primăvara este momentul perfect pentru a acorda atenție igienei și îngrijirii blănii animalului tău de companie. În această perioadă, blana animalelor de companie poate să sufere modificări, iar unele pot să-și schimbe blana de iarnă, deci vor năpârli mult mai mult. Asigură-te că îți periezi și îngrijești animalul regulat, pentru a elimina blana moartă și a preveni formarea nodurilor. De asemenea, verifică și curăță urechile și ochii animalului, pentru a preveni infecțiile și alte probleme de sănătate.

⇒Școala iubitorilor de animale

Citit 1431 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 06:04

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro