SFATUL NUTRIŢIONISTULUI/ Fiecare regim alimentar trebuie personalizat

SFATUL NUTRIŢIONISTULUI/ Fiecare regim alimentar trebuie personalizat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mulţi oameni au constatat pe propria piele că regimurile de slăbire propuse de reviste, mai ales la începutul sezonului cald, nu funcţionează. Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii reacţionează diferit la consumul de alimente sănătoase, care permit unora să piardă din greutate, în timp ce pe alţii, dimpotrivă, îi îngraşă, a demonstrat un studiu realizat în Israel, preluat de agenţia Agerpres.

De exemplu, o femeie care a participat la acest studiu a arătat o creştere a nivelului de zahăr în sânge de fiecare dată după ce a mâncat o roşie, aliment considerat de către medicii nutriţionişti ca având un nivel scăzut de zahăr şi grăsimi, relatează "Le Parisien". "Prima mare surpriză şi descoperire izbitoare pe care am avut-o este cât de mult variază reacţiile oamenilor la feluri de mâncare identice", a rezumat cercetătorul Eran Segal de la Institutul de Ştiinţă Weizmann din Israel.

Fiecare dietă trebuie personalizată

Cei 800 de participanţi la studiu şi-au controlat nivelul de zahăr timp de o săptămână şi au oferit probe de materii fecale pentru a le fi analizat microbiomul, monitorizându-se îndeaproape regimul alimentar pe care aceste persoane îl urmau. Niciun participant nu era diabetic, dar unii erau obezi şi aveau o stare de sănătate apropiată de cea a unui pre-diabetic (stare a organismului, în care valoarea glicemiei luate dimineaţa, pe nemâncate, variază între 110 şi 125 - n.r.).

În loc de a urma diete standard, cercetătorii le-au sugerat o abordare mult mai personalizată, punând persoana în centrul regimului şi nu invers, ceea ce a permis nu doar să-i ajute să-şi controleze nivelul de zahăr, ci şi să-şi îmbunătăţească sănătatea, explică Eran Elinav, coautor al studiului. Cercetarea a fost publicată în revista Cell Press.

Citit 2946 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.