ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Prevenţia costă mai puţin decât tratamentul

ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Prevenţia costă mai puţin decât tratamentul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Va dorim din toată inima să păşiţi cu dreptul în noul an, alături de prietenul dumneavoastră necuvântător! Şi pentru ca sănătatea şi comportamentul animalelor de companie să nu vă dea de furcă în 2016, deschidem prima rubrică din acest an cu o serie de sfaturi generale pe care ar fi tare bine să le respectaţi cu stricteţe!

Regula este valabilă şi în cazul nostru, al oamenilor: e mai uşor şi mai ieftin să previi o problemă de sănătate decât să o tratezi. Iar prevenţia presupune, în primul rând, deparazitarea internă şi externă, regulată, a animalelor de companie. Chiar dacă preţul acestor tratamente antiparazitare interne şi externe poate părea mare, este bine să faceţi acest demers, periodic, la trei luni, pentru că odată animalul îmbolnăvit costurile vor fi mult mai mari. În plus, există riscul ca animalul să rămână cu sechele pe termen lung! Nu uitaţi nici de vaccinurile anuale obligatorii. Faptul că pisica nu iese din casă nu înseamnă că nu se poate pricopsi cu musafiri nedoriţi aduşi pe haine sau încălţări de la alte animale, cu sau fără stăpân!

Tratamentele externe elimină pericolul transmiterii bolilor asociate cu vectori vii "sugători" de sânge (purici, căpuşe şi ţânţari) adică: dirofilarioză (viermi la inimă), boala de lyme şi babesioză, dar şi neplăcutele alergii cutanate! În plus, aceste tratamente vă pun la adăpost şi pe dumneavoastră, stăpânul, şi pe membrii familiei, şi în special pe copii! A doua măsură care poate ajuta la prevenţia bolilor este legată de analizele de sânge care ar trebui făcute măcar o dată pe an, şi prin care se pot vedea din timp multe "slăbiciuni" ale organelor interne.

Citit 2176 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.