ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Legea nu prevede trecerea animalelor la întreţinere!

ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Legea nu prevede trecerea animalelor la întreţinere!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Continuăm subiectul început săptămâna trecută, după ce mai mulţi proprietari de câini şi pisici ne-au sesizat la redacţie că în asociaţia de proprietari din care fac parte s-a luat decizia de a fi trecute la întreţinere şi respectivele animale de companie, ca „persoane în plus”.

Legea nu prevede trecerea animalelor la întreţinere!

Potrivit informaţiilor pe care le-am obţinut de la Serviciul de relaţii cu asociaţiile de proprietari din cadrul Primăriei Galaţi, în acest moment nu există vreo lege sau vreun alt act normativ care să prevadă că animalele de companie pot fi trecute la plata întreţinerii. Este adevărat, spun autorităţile, a existat, la un moment dat, o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, dar a fost abrogată. Ca atare, spun oficialii Primăriei, nu există argumente legale privind transformarea câinilor şi a pisicilor în „persoane” care să contribuie la întreţinere. Mai ales că utilităţile sunt, în prezent, contorizate, deci apa folosită pentru câine sau pisică nu este plătită la pauşal, de către toţi locatarii, ci doar de către proprietar.

Trebuie avută, însă, în vedere, o realitate. Blocurile s-au cam golit, prin plecarea gălăţenilor în străinătate sau la ţară, aşa că sunt tot mai puţini locatari care contribuie la plata salariilor administratorului, preşedintelui şi a cenzorului asociaţiei, dar şi a persoanei care face curăţenie. Aşa că introducerea unei persoane în plus la întreţinere ar putea fi un venit în plus. Cât de justificat este acest demers, vă spunem săptămâna viitoare.

Citit 4674 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Septembrie 2016 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.