Jucăriile pentru copii pot fi dăunătoare

Jucăriile pentru copii pot fi dăunătoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În primii ani de viaţă, copiii percep lumea şi prin intermediul gurii şi ajung să guste toate obiectele care le ajung în mânuţe. Pentru ca răul să se producă, nu e nevoie ca micuţul să înghită părţi dintr-o jucărie; chiar şi simpla atingere a unor jucării contaminate cu substanţe toxice e de ajuns pentru a periclita dezvoltarea normală a copilului.

Multe din jucăriile provenite de la magazine de tipul “totul la X lei” sunt de slabă calitate şi potenţial periculoase pentru copilul tău. Jucăriile ieftine sunt, de obicei, produse peste oceane, iar importatorii nu au de unde să ştie dacă la fabricarea lor nu s-a folosit plumb sau substanţe chimice dăunătoare.

Decât să-i cumperi copilului cinci jucării de câte 5 lei, nu mai bine îi iei una şi bună de 25 de lei?
Dacă plasticul din care sunt făcute nu e suficient de rezistent, zornăitoarele se pot sparge, iar bilele din interior pot ajunge în stomacul bebeluşului. O altă ameninţare este că bebe se poate răni în muchiile ascuţite rezultate la spargerea jucăriei.

Pot fi înghiţite sau pot rămâne blocate în cavitatea bucală, determinând sufocarea copilului. Jucăriile mici sunt extrem de periculoase, mai ales pentru copiii sub patru ani. Exemple: maşinuţe de plastic cu roţi mici, păpuşi cu accesorii clame de par, pistoale cu capse. Sunt de evitat şi jucăriile ascuţite, cele care se pot sparge, care au sfori sau sârme.

Citit 4428 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2017 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.