Este sau nu permis sexul în timpul sarcinii?

Este sau nu permis sexul în timpul sarcinii?

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Eşti însărcinată şi, după perioada neplăcută a greţurilor şi a oboselii devastatoare, vrei să faci dragoste cu partenerul. Te temi însă că asta îi dăunează bebeluşului din burtă. Sexul în sarcină este însă permis, dacă medicul a decis că nu există contraindicaţii. Nu-ţi fie teamă că-i faci rău bebeluşului. Nici măcar poziţia misionarului, cu partenerul deasupra, nu-l tulbură pe micuţ, dacă ai puţină grijă. Şi asta, datorită mai multor factori protectori, care au rolul de a-ţi izola foarte bine copilaşul: sacul amniotic şi muşchii uterini îl feresc de orice agresiune din exterior, iar dopul de mucus care sigilează colul uterin îl protejează de infecţii. S-ar putea ca, după consumarea actului sexual, să-l simţi că se mişcă mai mult decât de obicei. Este doar consecinţa faptului că inima îţi bate mai puternic, iar micuţul simte asta.

Orgasmul nu dăunează

Atât orgasmul cât şi stimularea zonelor erogene pot determina contracţii uterine, fără ca acest lucru să provoace risc de avort. Câteva contracţii uterine uşoare după actul sexual sunt perfect normale. În cazurile rare în care contracţiile nu se opresc sau sunt însoţite de sângerări uşoare, du-te imediat la medic.

Creşte plăcerea

În timpul sarcinii, creşte fluxul de sânge de la nivelul pelvisului, uterului, vaginului şi al clitorisului, fapt care produce congestionarea uşoară a zonei pelvine. Acest lucru îţi poate creşte plăcerea, contribuind la obţinerea unui orgasm mult mai intens. S-ar putea însă ca, în ultimul trimestru de sarcină, să-ţi scadă din nou libidoul. Cauza constă în neliniştile legate de naşterea care se apropie. Sau, pur şi simplu, de faptul că te simţi prea obosită sau prea greoaie. Explică-i partenerului ce simţi şi, cu siguranţă, se va arăta înţelegător.

Citit 9701 ori Ultima modificare Marți, 07 Noiembrie 2017 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.