Polițiștii gălățeni au DONAT SÂNGE pentru colegul lor de la Suceava
Foto: Teodora Miron

Polițiștii gălățeni au DONAT SÂNGE pentru colegul lor de la Suceava
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Drama poliţistului de la Suceava, care a fost rănit cu o sabie în timpul unei percheziţii, i-a impresionat pe colegii săi din ţară. Astfel, poliţiștii gălăţeni, atât cei de la trupele speciale, cât și cei de la alte structuri au mers să doneze sânge, pentru a-l ajuta pe colegul lor.

Oamenii legii, îmbrăcaţi în uniforme sau în civil, unii dintre ei fiind în timpul liber, au mers la Centrul de Transfuzii Galaţi, unde au donat sânge pentru colegul lor. ”Noi suntem luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale și înţelegem foarte bine prin ce trece colegul nostru de la Suceava. Pentru el am venit să donăm sânge, este modul nostru de a-l ajuta. Suntem alături de el și sperăm să se întoarcă cât mai repede la muncă, pentru viitoarele misiuni”, ne-a declarat cms. şef. Viorel Popovici.

Poliţiștii gălăţeni au îndemnat pe toată lumea să vină să doneze, pentru că fiecare dintre noi putem salva o viaţă. ”Noi am venit pentru colegul nostru de la Suceava. Îndemnăm însă pe toată lumea să vină să doneze pentru că donarea de sânge este de bun augur”, ne-a spus subinspector Marian Iurea.

Alături de cei de la Serviciul de Acţiuni Speciale au venit şi alţi poliţişti din alte structuri să doneze sânge. ”Lucrez în cadrul IPJ și, chiar dacă fac parte din altă structură, iar acum am venit să donez pentru colegul nostru. Donez de obicei și cred că aşa putem veni în sprijinul celor aflaţi în nevoie. Este cel mai bun ajutor pe care îl putem oferi colegului de la Suceava şi recomand asta tuturor”, ne-a mărturisit cms. şef Mariana Palade, IPJ Galaţi.

Directoarea Centrului de Transfuzii Galaţi a fost plăcut impresionată de gestul poliţiştilor. ”Am fost plăcut surprinsă şi le mulţumesc şi poliţiştilor, aşa cum întotdeauna le mulţumim donatorilor noştri. Vom trimite sângele recoltat acolo unde este nevoie “, ne-a declarat Camelia Stoichiţescu, directorul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.

În această perioadă, aproximativ 60 de persoane merg, zilnic, să doneze sânge. Asta şi datorită unui protocol încheiat între Centrul de Transfuzii Galaţi şi Combinatul Siderurgic. Chiar dacă numărul donatorilor a crescut faţă de perioada verii, nevoia de sânge este permanentă, mai ales că vor urma şi zile libere de sărbători, aşa că toţi cei care vor să ofere un sprijin semenilor pot merge să doneze.

Citit 2415 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 02:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.