Circulaţia în Galaţi, NESIGURĂ zi şi noapte

Circulaţia în Galaţi, NESIGURĂ zi şi noapte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În mai puţin de 24 de ore, cinci evenimente rutiere, dintre care trei în municipiul Galaţi, au avut loc din cauza neatenţiei fie în conducere, fie în traversarea străzii de către pietoni. Şapte persoane au fost rănite, printre aceste numărându-se şi un copil de numai doi ani. 

Zi şi noapte, la ore de trafic aglomerat sau când străzile sunt pustii, accidentele rutiere se succed într-un ritm alarmant, vina fiind împărţită între şoferii neatenţi şi prea grăbiţi şi pietonii care îşi forţează norocul aruncându-se în calea maşinilor cu o inconştienţă greu de explicat. În decurs de mai puţin de 24 de ore, de marţi dimineaţă şi până la primele ore ale zilei de miercuri, cinci evenimente rutiere au avut loc în judeţ, trei petrecându-se în municpiul Galaţi. Două dintre accidente au avut loc pe artere circulate, pe treceri de pietoni.

Primul căzut a fost un bărbat de 71 de ani, care în timp ce traversa pe un marcaj de pe bulevardul Dunărea, a fost lovit în plin de maşina condusă de un şofer de 66 de ani, care nu i-a acordat prioritate.

Într-un mod similar a păţit-o o femeie de 62 de ani, despre care poliţiştii spun că alerga pe trecere când o maşină a virat brusc. "Un bărbat de 30 ani, din Galaţi, a condus autoturismul dinspre bulevardul Galaţi şi, ajungând la intersecţia cu strada Brăilei, a virat spre dreapta, pe culoarea verde intermitent a semaforului şi a acroşat o femeie de 62 ani, care se angajase în traversarea străzii pe marcaj pietonal, în fugă", a precizat cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Un al treilea eveniment rutier, soldat cu rănire a trei persoane, a avut loc pe strada Al. Măcelaru, în zona Spitalului de Boli Infecţioase. Un şofer de 34 de ani nu a păstrat distanţa faţă de maşina aflată în faţă şi a lovit-o. Ulterior, autoturismul, condus de o femeie de 34 de ani, a fost proiectat într-o altă maşină, oprită. Şoferul primei maşini şi copilul său de doi ani au fost răniţi, la fel ca şi şoferiţa celei de-a doua maşini.

 Ziua trece, pericolele rămân

Întunericul este un duşman de temut al siguranţei traficului, alte două evenimente petrecându-se după lăsarea serii. Unul dintre ele, la Independenţa, a avut ca victimă un pieton de 61 de ani. Omul s-a repezit să traverseze DN 25, printr-un loc nemarcat, şi din cauza vizibilităţii reduse nu a fost observat la timp de un şofer de 32 de ani. Impactul cu maşina i-a provocat sexagenarului leziuni serioase, care au necesitat îngrijiri medicale.

Ultimul eveniment, în care au fost implicate două vehicule, s-a produs la Tecuci, la puţin după miezul nopţii de marţi spre miercuri. Un botoşănean de 27 de ani, care îşi conducea maşina pe o stradă din oraş, nu a acordat prioritate în intersecţie unei autoutilitare conduse de un sălăjean de 29 de ani. În urma ciocnirii dintre cele două vehicule, şoferul autoturismului a fost rănit. În toate cele cinci cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Citit 3690 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2017 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.