Adolescent dependent de jocuri de noroc. A încercat să se sinucidă, apoi a fugit de acasă

Adolescent dependent de jocuri de noroc. A încercat să se sinucidă, apoi a fugit de acasă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dependenţa de jocuri de noroc mai face o victimă. De data aceasta este vorba despre un adolescent de 19 ani, din Galaţi, Mitică Vlasie. Adolescentul are o problemă cu jocurile de noroc de aproape doi ani de zile. Familia sa a încercat din răsputeri să îl facă să renunţe, dar, în ciuda discuţiilor şi explicaţiilor primite, Mitică nu a vrut nici în ruptul capului să audă de aşa ceva.

Părinţii au încercat să îl interneze la Spitalul de Psihiatrie, dar cum acesta nu a vrut să rămână internat demersul a rămas fără ecou. La un moment dat, Mitică a intrat într-un program de specializare pentru a lucra în Şantierul Naval, aşa că părinţii lui au sperat că lucrurile vor intra pe un făgaş normal. S-au înşelat însă, chiar dacă, sâmbătă seară, copilul lor a promis că nu va mai juca. Şi-a încălcat însă promisiunea chiar duminică, în ciuda faptului că tatăl i-a spus că nu îl va mai primi acasă dacă mai pierde bani la păcănele.

Conştient de faptul că a greşit, Mitică i-a trimis mamei sale un mesaj. „Mi-a trimis mesaj şi mi-a spus că ne iubeşte. Am încercat să îl sun, dar nu mi-a răspuns. Am sunat şi la poliţie. Am crezut că a pierdut maşina la casino”, ne-a explicat Mariana Vlasie, mama lui Mitică. 

După ce au încercat în repetate rânduri să ia legătura cu el, tatăl lui Mitică a coborât să vadă dacă mai are sau nu maşina în parcare. „A coborât soţul meu şi a văzut maşina în parcare. A alergat spre maşină şi l-a văzut că era în interior cu laţul de gât. Voia să se spânzure”, a completat mama lui Mitică.

La scurt timp, Mitică a plecat iar de acasă şi a trimis un nou mesaj, în urmă căruia părinţii şi-au făcut cele mai negre gânduri.  Au plecat să îl caute prin spitale şi săli de jocuri de noroc, dar fără niciun rezultat. Au mers la poliţie şi au anunţat dispariţia băiatului, iar acum îl roagă, cu lacrimi în ochi, să se întoarcă acasă. „Pe fondul unor discuţii contradictorii, tânărul a plecat de la domiciliu şi nu s-a mai putut lua legătura cu acesta până în prezent”, ne-a declarat Crina Dragu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Familia Vlase speră ca Mitică să se întoarcă acasă şi să accepte să facă terapie, astfel încât să scape de dependenţa de jocuri de noroc.

Citit 3728 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.