MAȘINI lăsate alandala pe aleile dintre blocurile de la Casa Roşie

MAȘINI lăsate alandala pe aleile dintre blocurile de la Casa Roşie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Numărul maşinilor noi şi second-hand înmatriculate anul trecut în Galaţi a fost mai mare decât cel din 2016, trend valabil pentru toată ţara. Astfel, prăpastia dintre numărul de autoturisme şi numărul de locuri de parcare disponibile în Galaţi devine tot mai mare, fapt evident în haosul din trafic şi în trotuarele pline până la refuz de maşini. Pe aleile dintre blocuri din apropierea Casei Roşii a devenit deja un obicei ca pietonii să fie nevoiţi să meargă pe stradă din cauza maşinilor parcate pe trotuare.

Lipsa locurilor de parcare din zona Spitalului de Copii nu doar că duce la sufocarea străzilor şi a aleilor, ci generează şi conflicte în toată regula între şoferii disperaţi să prindă câţiva metri pătraţi pentru a-şi lăsa maşina. În timp ce unele dispute sunt strict verbale, nu au lipsit nici cazurile în care s-a ajuns la agresiuni în toată regula.

"Vin şi parchează aici nu doar locatarii, ci şi străini care au treabă prin zonă. Vă daţi seama ce harababură iese. Auzim din casă ţipete şi înjurături. Este ceva la ordinea zilei. Am fost chiar martor la o astfel de scenă. Doi şoferi s-au întâlnit cu maşinile pe alee şi nici unul dintre ei nu a vrut să dea înapoi pentru a-i permite celuilalt să treacă. S-au certat, s-au înjurat, după care au coborât din maşini. Doar că unul avea o bâtă în mână şi l-a fugărit pe celălalt. Este ca la circ, doar că biletul nu costă nimic", a povestit unul dintre locatarii din zonă.

Maşinile lăsate pe trotuar au împiedicat repararea acestuia

Chiar pe una dintre aleile principale ale cartierului am observat că doar unul dintre trotuare fusese reasfaltat de către echipele de muncitori trimise în zonă. Oamenii ne-au observat nelămurirea şi ne-au spus că s-a ajuns în această situaţie tot din cauza numărului mare de maşini lăsate pe trotuar şi a lipsei de spirit civic a unora dintre locatari. Astfel, în momentul în care s-a pus problema reabilitării trotuarelor, pe uşile de la scările blocurilor au fost lipite afişe prin care proprietarii maşinilor erau rugaţi să lase trotuarele libere. Doar că unii dintre locatari fie nu au văzut anunţurile, fie nu au ţinut cont de ele. În concluzie, muncitorii au putut repara doar trotuarul de pe o parte a aleii.

Citit 2726 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 03:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.