S-a aprobat calendarul bacalaureatului

S-a aprobat calendarul bacalaureatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Probele orale, în luna ianuarie * Rămâne media minim 6.00 pentru promovarea examenului *

Primele probe ale examenului de Bacalaureat din acest an vor fi susţinute în luna ianuarie, înainte de vacanţa intersemestrială, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Astfel, proba pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã va avea loc între 11 şi 13 ianuarie, cea pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare oralã în limba maternã între 13 şi 15 ianuarie, iar cea pentru evaluarea competenţelor digitale, între 18 şi 29 ianuarie.

Proba pentru evaluarea competenţelor de exprimare într-o limbă străină a fost programatã pentru intervalul 19-22 aprilie.

Înscrierea pentru prima sesiune a examenului va avea loc între 14 şi 18 decembrie.

Probele scrise, la sfârşitul lui iunie

Probele scrise ale Bacalaureatului vor începe în data de 28 iunie, cu proba scrisã la limba şi literatura românã.

Vor urma, pe 29 iunie, proba scrisã la limba şi literatura maternã, pe 30 iunie proba scrisã obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie proba scrisã la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate pe 3 iulie, până la ora 16.00, iar candidaţii vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 20.00.

Contestaţiile vor fi rezolvate între 5 şi 6 iulie, iar rezultatele finale vor fi anunţate pe 7 iulie.

A doua sesiune a Bacalaureatului se va desfăşura între 23 august şi 8 septembrie, înscrierile pentru aceastã sesiune urmând sã aibă loc între 5 şi 9 iulie.

Trei probe pentru evaluarea la limbi străine

Evaluarea competenţei lingvistice într-o limbã de circulaţie internaţionalã va fi realizatã prin trei tipuri de probe. Este vorba despre o probã scrisã, cu durata de 90 minute, o probã oralã, cu durata de 10-15 minute şi o probã de înţelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute.

Subiectele pentru proba de evaluare a competenţelor digitale vor fi stabilite în conformitate cu programa de bacalaureat, elaboratã pe baza programei şcolare a disciplinei „Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor”, studiatã în trunchiul comun, la toate filierele, profilurile şi specializările, pe parcursul claselor a IX-a şi a X-a. 

Programa şi durata probei de evaluare a competenţelor digitale, respectiv modalitatea de desfăşurare a probei pentru competenţele digitale vor fi date publicităţii până pe 31 octombrie.

Elevii care promovează, pe parcursul învăţământului preuniversitar, examene cu recunoaştere internaţionalã pentru certificarea competenţelor lingvistice la limbi străine sau pentru certificarea competenţelor digitale, au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene, la cerere.

Cel puţin media 6 pentru promovare

Se considerã promovaţi elevii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au susţinut probele prevăzute în interiorul anului şcolar, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media aritmeticã, formatã din douã zecimale exacte, a notelor obţinute la probele scrise este cel puţin 6.

În cazul nepromovării examenului, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute in decursul anului şcolar, respectiv rezultatele la probele scrise la care s-a obţinut cel puţin nota 5.

Citit 1208 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.