Mirii de aur ai Galaţiului, premiaţi în prag de Dragobete

Mirii de aur ai Galaţiului, premiaţi în prag de Dragobete
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu mai puţin de 183 de cupluri gălăţene, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost sărbătorite, ieri, de către municipalitate, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”.

Primarul Ionuţ Pucheanu le-a înmânat mirilor de aur ai oraşului diplome, câte un CEC în valoare de 500 de lei şi flori, în semn de preţuire, iar artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” le-au făcut cadou cuplurilor longevive un spectacol, la finalul ceremoniei de premiere. „Astăzi (ieri n.r.), în prag de Dragobete, serbăm o zi extraordinară (...). Dumneavoastră, nu doar astăzi, deveniţi un model pentru noi, cei mai tineri, pentru că, din păcate, încet, încet, ideea de familie pare că păleşte în vacarmul acesta al zilelor noastre, în care toată lumea are cu totul alte interese, în care lucrurile se întâmplă foarte repede şi nu prea mai avem timp să ne aşezăm şi să vedem care sunt valorile noastre tradiţionale. Sunteţi un exemplu pentru noi. 50 de ani, mie cel puţin, care mâine, poimâine, abia intru în clasa zero în ceea ce priveşte anii de căsnicie, mi se par extrem de mulţi. Aş vrea să ştiu cum aţi reuşit. Mulţumesc lui Dumnezeu, chiar am o căsnicie extrem de frumoasă, dar 50 de ani de trai în comun pare extrem de mult. Sper din tot sufletul ca Dumnezeu să vă ţină sănătoşi şi sper să ne reîntâlnim şi la aniversarea a 75 de ani de căsătorie, a preţuirii pe care v-o purtaţi unul celuilalt. Cred că acestea sunt, în zilele noastre, nişte performanţe pe care noi, tinerii, nu ştiu dacă vom mai reuşi să le atingem. La mulţi ani! Iubiţi-vă cel puţin la fel de mult cum aţi făcut-o în această jumătate de veac”, le-a spus primarul Galaţiului mirilor de aur ai oraşului.

Secretul unei căsnicii de jumătate un veac

Încrederea, respectul, sinceritatea, toleranţa şi dragostea sunt „ingredientele” unei căsnicii de un veac. Ne-au împărtăşit secretul, vizibil emoţionate, chiar câteva dintre cuplurile de aur ale Galaţiului. „Încredere, respect, dragoste. Altfel nu se poate. Fără înţelegere, respect, căsnicia nu durează. Îi sfătuiesc pe tineri să fie înţelegători, să iubească familia, să iubească copiii, consoarta, să fie sinceri unul cu celălalt, căci celelalte decurg de la sine. Fără discuţie, în orice cuplu sunt şi momente dificile, dar cu vorbe bune şi cu înţelegere se rezolvă tot”, ne-au spus Elena şi Ion Munteanu. „Încrederea este secretul unei căsnicii de durată. Ar trebui ca tinerii să fie mai toleranţi unul cu celălalt, să nu se certe pentru orice. De la părinţi am primit aceleaşi sfaturi şi am învăţat să trecem peste obstacole cu zâmbetul pe buze”, ne-au mărturisit Tincuţa şi David Ilie.

Citit 3368 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Februarie 2018 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.