Zâzanie între profesori şi Primăria Vânători

Zâzanie între profesori şi Primăria Vânători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cadrele didactice de la şcoala din Vânători ne-au trimis la redacţie o scrisoare prin care îşi exprimă nemulţumiri legate de modul în care sunt trataţi de primăriţa comunei Sicuţa Murgu.

«Pentru acest an, cei 2 consilieri locali salariaţi în învăţământ au reuşit să obţină în buget acordarea tichetelor pentru 4 evenimente. Dar s-a acordat doar cel de Paşte».

«Pentru 14 septembrie şi 5 octombrie, nu sunt bani. Oare? E chiar aşa săracă Primăria Vînători? Atunci pentru ce s-a mai prevăzut în buget, dacă tot nu respecţi?», se arată în scrisoare.

Primăriţa susţine că e vorba doar de o întârziere, întrucât e un an greu şi taxele la buget se strâng destul de greu.

«Mofturi de copii răsfăţaţi»

Profesorii mai spun că întotdeauna când vine vorba de banii lor, Primăria nu se grăbeşte: 

«Niciodată salariile nu vin la timp că nu are timp contabila primăriei. Contabila centrului financiar al şcolii se duce lunar să cerşească bani de salarii, facturi etc..

Bursele le primesc copiii când are chef contabila primăriei. Toate şedinţele Consiliului Local sunt ţinute la ora 13 sau 14, când cei care muncesc nu pot participa.

De participarea conducătorilor instituţiilor comunei nici nu s-a auzit de 5 ani încoace», mai scriu profesorii.

Aceştia sunt nemulţumiţi şi de faptul că utilizarea resurselor extrabugetare ale şcolii a fost «monitorizată de Consiliul Local» care i-a obligat să ia obiecte de inventar, în condiţiile în care şcoala are tot ce-i trebuie, în loc să fie folosite pentru bursele elevilor sau pentru recompensarea acestora cu excursii.

La auzul acestor nemulţumiri, Sicuţa Murgu a reacţionat cu vehemenţă:

«Este păcat că nişte oameni cu carte sunt infantili la acest capitol. Nu au întârziat salariile decât o singură dată când a fost grevă la Finanţe».

«Profesorii au o limită în a percepe realitatea. Tot ce spun sunt doar mofturi de copii răsfăţaţi. Ar trebui să se lase de politică şi să-şi vadă de treabă».

«Ştiţi că două cadre didactice de la Odaia Manolache sunt preşedinţi de partide? Eu nu m-am amestecat în cheltuirea veniturilor proprii. Excursii au făcut. Şi şi-au luat şi rudele cu ei. Ce mai vor?», ne spune primăriţa din Vânători, supărată foc.

De altfel, profesorii recunosc că în şcoli se investeşte, dar că altele sunt problemele care-i rod: «Şcolile şi grădiniţele arată foarte bine, dar investiţia în resursa umană nu face casă bună cu Primăria şi Consiliul Local Vânători».

Conflictul între Primărie şi profesori pare să fie mai vechi şi destul de serios. De altfel, ambele părţi au promis să revină cu noi argumente.

Citit 1607 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.