Centru de informare antidrog la parterul Casei de Cultură

Centru de informare antidrog la parterul Casei de Cultură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acţiuni organizate de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR) *

„Societatea civilă ar trebui să se implice mai mult atunci când vine vorba de lupta împotriva legalizării drogurilor uşoare” – acesta este, pe scurt, unul dintre mesajele  pe care le transmite CIADO România.

„Raportul Comisiei prezidenţiale la capitolul droguri poate fi salutat doar parţial. Suntem de acord cu dezincriminarea consumatorilor de droguri, fiind consecvenţi declaraţiilor noastre din 2007 ca aceştia sunt victime şi nu infractori”.

„Numărul consumatorilor de droguri în România depăşeşte 300.000 de persoane (luând în calcul şi consumatorii de substanţe psihotrope şi halucinogene), cifra înaintată de Comisia ce a întocmit raportul fiind cea a dependenţilor ce au fost trataţi în 2007 şi nu a consumatorilor” se arată în comunicatul emis de biroul de presă al CIADO România.

Filiala gălăţeană a CIADO a inaugurat, ieri, în colaborare ANCCSR un centru de informare situat la Parterul Casei de Cultură a Sindicatelor.

„În scurt timp, centrul fi deschis 8 ore pe zi, iar cei care vin aici pentru a se informa vor avea acces la Internet şi la materiale informative şi evident consiliere”, a precizat Florin Popescu, vicepreşedinte CIADO România şi preşedinte al biroului de informare din Galaţi. 

Una dintre primele acţiuni ale centrului va fi sondarea opiniei publice cu privire la propunerile comisiei prezidenţiale de a legaliza drogurile uşoare.

„Eu personal sunt împotriva acestei măsuri”, a mai precizat Florin Popescu. Dacă şi alţii îi vor împărtăşi opinia, rezultatele sondajelor vor putea constitui un argument forte în lupta împotriva acestei propuneri. 

Ieri a avut loc simultan, în toate cele 40 de sucursale ANCCSR –CIADO din ţară, conferinţe şi dezbateri similare. La acţiunile centrului gălăţean au luat parte, printre alţii, reprezentanţi ai municipalităţii şi Inspectoratului Şcolar.

Au participat de asemenea la discuţii medici, părinţi şi elevi - aceştia din urmă fiind şi printre principalii beneficiari ai acţiunilor de informare.

Citit 688 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.